La Fira de Mostres dels comerços de les Valls exhibeixen les seues qualitats en les places de sant Miquel i el Popul de Quart

0
652

Un any més, aquesta la tercera, s’ha celebrat la Fira Valls Comerç, entre els cinc pobles de les Valls, enguany al poble de Quart de les Valls.

L’home del temps havia comentat la possibilitat escassa de pluja, però sí de vent. Entre els comerços participants s’iniciava el record de l’any anterior en Benifairó, fort vent, parades i passarel·la pel sòl, l’única cosa en peus, el campanar de l’església. Davant tal experiència, Quart s’havia preparat per a tal circumstància col·locant la passarel·la de models en la plaça de sant Miquel i les parades dels comerços en la plaça de La nostra Senyora del Popul. La tàctica era repartir la fira en dos llocs diferents per a tractar de despistar al vent i, l’altra, col·locada entre dos sants perquè resaren el just i desviar el vent.

El matí va començar amb un temps excel·lent, permetent tot el muntatge en perfectes condicions i aflorar optimisme entre els comerciants. Arribant-se a les 9,30 hores, l’optimisme es va esfumant apareixent els primers bufits de vent. La meua arribada a la fira, pel carrer Cirilo Amorós, sobre les 12 hores, veig que, en totes les parades, com a mínim, una persona recolzada sobre un pilar dels quals subjectaven els tendals, la por condia per la fira. No estava recolzat, estava aguantant el pilar, el castell caia.

Pot ser que tot l’esforç de sant Miquel i del Popul, ho van guardar per a la vesprada i, així, l’equip de futbol local aconseguira una victòria importantíssima per a la permanència en la categoria. Sempre tirant per a casa, fins els sants..

Pel que fa la fira en general, una important participació de comerços i un èxit d’assistents de tots els pobles de les Valls, especialment, els xiquets han gaudit de jocs i tallers educatius i, els adults, de tot un poc com: per a viatjar en les pasqües, cotxes de Queralt Colors; coques de tota classe, per anar fent boca, forn de Benifairó; Acadèmies d’idiomes i cultura en general, per si a l’estranger voleu viatjar, “El Repàs”, “Acadèmia anglés Ángels”, “Edma Acadèmia”; per a les pasqües, sabates pasqueres de Conchín; per a viatjar segur, una assegurança de Generali; si algun llençol vols, tèxtils Borrás; si ordenador necessites, APP Faura; xiquets tens, guardería El primer pas; si el somriure vols lluir, Estilisme Carmina; l’esquena et dol, l’acupuntura de Vicent Montañana; si bé assegut vols estar, mobles Guillem; si de la vista vols gaudir, a Espejuelos has d’anar; per articles de publicitat, el Mosderabosa t’està esperant; un regal vols fer? papereria Sant Roc; bossa de reciclatge desitges, Arpillera; per a la teua comunicació, Quatre; per als xiquets, el món dels xiquets; la loteria vols que et toque, Administració núm. 1 de Faura; Fisiokarmar te deixa llebrenc per a seguir corrent; no cal pujar a l’ermita, Al peu de l’ermita ho tens tot; si vols desplaçar-te d’un lloc a un altre mudaet, Nòmades té la solució; la passarel·la de 10 metres amb catifa roja, com en els Óscars, lluint els bonics vestits per a xiquets i xiquetes al matí i, per a adults, a la vesprada; moltes coses més que, la veritat, no recorde totes.

Com es pot apreciar, als pobles de les Valls, existeixen xicotets comerços amb serveis personalitzats, que cobreixen molt bé totes les nostres necessitats sense viatjar molt.

Xicotet vídeo de la Fira

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí