La incidència i la mortalitat del càncer a Sagunt i Camp de Morvedre superen les mitjanes regional i estatal

0
619

Hui dimecres, dia 30 de Gener, el departament de salut de l’hospital de Sagunt «Mini Fe», ha presentat un informe sobre les incidències i mortalitat del càncer al Camp de Morvedre. L’informe ha sigut sol·licitat per la Federació Veïnal de Sagunt.

Els doctors han presentat i explicat tota la informació de l’estudi, amb quadres estadístics i comparacions entre dones i homes, també amb altres hospitals de la Comunitat Valenciana. Per exemple, els tumors principals i, de forma significativa, les incidències i mortalitat a l’Hospital de Sagunt són superiors a la resta d’hospitals de la Comunitat. En homes: traquea, bronquis, pulmó, genitals, pròstata, fetge i Còlon. En Dones: mama, fetge, limfoma i tiroides. En les poblacions del litoral de la comarca del Camp de Morvedre, les incidències i mortalitat són superiors a la comarca de l’Alt Palència.

Els professionals diuen que difícil és dir els motius que puguen causar els tumors, però les estadístiques s’utilitzen per a quasi tot, els doctors així ho han fet. Hui dia, el menjar és el mateix en quasi tots els pobles, es compra en els mateixos supermercats, l’aigua es diu que es pot beure, en definitiva, pràcticament tot igual menys una cosa, el Camp de Morvedre té indústria contaminant, ara tenim els controls de pols en el Port de Sagunt, i a la comarca  de l’Alt Palència, no existeix aquest tipus d’indústria.

Davant les preguntes rebudes en el debat posterior a les explicacions dels doctors, aquests comenten que les respostes sobre la contaminació li corresponen a la Conselleria de Medi Ambient, no a sanitat.

 

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí