La nostra font de Quart, ens la ha de netejar una jove voluntària australiana.

0
386

Finestra-Rey

3469c939-6c02-45e5-9a49-a17f7d557629
Els quatre voluntaris

El 28 de gener del 2016, vaig publicar un article amb el titular «En la Font de Quart de les Valls, quina estètica volem? una bassa de reg sense vegetació o un paratge natural? Doncs bé, van aparèixer diversos comentaris i tots anaven amb la mateixa adreça: un paratge natural i que servira de bassa.

Per sort de nosaltres, l’aigua que arriba a la font és de màxima qualitat, d’aquest ric patrimoni natural no solament ens beneficiem nosaltres també la vegetació.

En la font, en les jornades, celebrades per la Mancomunitat de Les Valls, d’aigua i paissage, es va decidir plantar vegetació autòctona d’antany. Van assistir: autoritats, mestres d’escola, veïns, pares amb els seus fills per a col·locar les llavors, tot bonic i, amb fotos de l’acte. Aquesta vegetació amb el seu entorn i aigua de gran qualitat, la seua expansió i creixement, resulta ser molt fàcil i abundant.

Les plantes creixen, no paren de créixer; s’expandeixen, no paren d’expandir-se. Estan contentes.

Al mateix temps, visitants que acudeixen per a gaudir, de tot l’entorn de la font, confonen el paratge d’aigua en un escombriaire públic.

52765626-d4a7-4165-9a59-8d6bfbd5da89
Luisa, la jove d’Austràlia

Creeu que és una bona combinació: aigua molt rica i una vegetació sana amb plàstics, graneres, pots metàl·lics, … 

Tots volem tindre una font bonica amb les aigües sanes i cristal·lines, no?. Una font per a gaudir, veritat?. Doncs, si tot açò és el que ocorre, el tirar fem, algú haurà de responsabilitzar-se de mantindre les aigües del manantial com es mereix.

El dimecres, dia 23 de març, abans de les Pasqües, es van netejar les aigües de tot el fem dipositat en ella. A més, es va gestionar la herva aquàtica, especialment “la bova”, deixant-se unes quantes mates i apreciant-se espectaculars praderies d’asprella i potamogeton agafades a les mates de la bova. Açó son indicadors de maxima qualitat de l’aigua.

Em diríeu, sí que es netegen i cuiden les aigües! Però, sabeu qui va anar a netejar-les? Quatre persones voluntàries i van ser: una persona de Faura i, també de totes les Valls, Enric Amer; un senyor del Port de Sagunt; Josep, de Gilet i la quarta, la jove Luisa. La jove Luisa, no és ni del Camp de Morvedre, ni de la Comunitat Valenciana, ni d’Espanya, ni d’Europa, no! és, d’Austràlia.

Una jove Australiana netejant la font de Quart!. Molts de nosaltres, amb la boca plena, diem: la nostra font de Quart.

El dia que es van plantar va haver-hi molta gent, ja no han tornat. Sembla ser que han de vindre d’Austràlia a netejar-nos la nostra casa.

f8c7ba43-4f31-4b5a-82a0-aae9ec2ebf57
La font amb les aigües netes

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí