L’AJUNTAMENT DE FAURA AMPLIA I MODERNITZA LA SENYALITZACIÓ DEL SENDER DE LA RODANA AMB LA INCLUSIÓ DE CODIS QR

0
427

Una part del recorregut s’ha convertit en una aula didàctica a l’aure lliure on aprendre sobre botànica

Amb l’assessorament del Centre Excursionista La Vall de Segó, l’Ajuntament de Faura ha actualitzat i millorat els panells informatius del sender de la muntanya de La Rodana que connecta amb el nucli urbà. Els treballs, que han tingut un cost total de 5.712 euros, han estat finançats íntegrament per la Diputació de València, a través de la subvenció de gestió forestal sostenible, línia de “Treballs de prevenció incendis forestals”. Una ajuda a què l’Ajuntament ha pogut optar en tindre un Pla Local de Prevenció d’Incendis.

Una part de les actuacions s’ha centrat en la col•locació de diversos panells informatius, que ajudaran a interpretar el paisatge. En eixe sentit, cal destacar que una part del sender, que recorre poc més de 2 quilòmetres, s’ha convertit en una aula didàctica a l’aire lliure, on aprendre el nom de diferents espècies botàniques i algunes curiosiats sobre elles. Així, el senderista pot conéixer més sobre la coscolla, l’espart, l’espí negre, el garrofer, el ginebre, el llentuscle, el margalló, l’olivera, el pi blanc i el romer a través d’aquests cartells, que mostren, a més del nom tècnic, un dibuix de l’arbre i de la seua fulla. A més, s’adjunta un codi QR que permet ampliar la informació de cada planta.

A banda d’aquests panells, una taula interpretativa, instal•lada a meitat del recorregut, identifica els punts que s’observen des d’eixe lloc, com el pic d’Espadà, el puntal de l’Aljub, l’alta de la Frontera o el Salt del Cavall, entre altres. També, a l’inici del sender, es pot trobar un altre cartell, on s’aporta informació detallada de la ruta amb la distància, la duració i altres informacions d’interés.

També s’han realitzat tasques de millora tant en la senyalització existent, que ha estat repintada, com en la col•locació d’escalons de fusta per a facilitar l’accessibilitat per la senda en les zones pronunciades i esvaroses, millorant la seguretat dels senderistes.

Els treballs, que han estat realitzats per l’empresa Gestión Intregral de Residuos, S.A., estan inclosos en una línia de subvencions de la Diputació de València per a fer tasques de manteniment, neteja, reparacions i inversions totes elles amb l’objectiu de previndre incendis forestals.

FINALITZACIÓ DE TREBALLS DE GESTIÓ FORESTAL
Amb aquestes intervencions s’acaben els diferents treballs de gestió forestal sufragats per l’ens provincial realitzats no sols a La Rodana, sinó també al barranc de La Canaleta, on fa pocs mesos s’executaren diverses tasques silvícoles dirigides igualment a la prevenció d’incendis forestals i centrades en el desbrossament i tall selectiu de diversos arbustos. Pel que fa a La Rodana, durant el passat mes de maig, es va treballar en el manteniment i millora de la zona recreativa, on s’instal•là una tanca de fusta (que substituïa la metàl•lica existent). Així mateix, es va actuar en la falda de la muntanya que dóna a aquest espai, establint una cobertura vegetal sobre el talús, que, a més  de la funció d’estabilització de la terra compleix una funció estètica.

2 de desembre de 2020

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here