L’AJUNTAMENT DE FAURA COMMEMORA EL 25N AMB UNA PROGRAMACIÓ INTEGRAL QUE PROMOU LA IGUALTAT DES DE LA INFÀNCIA

0
163

El consistori fomenta la participació activa d’hòmens i dones durant diversos dies amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Faura s’uneix a la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones amb una variada i enriquidora programació que busca sensibilitzar i conscienciar a la societat sobre la importància d’erradicar la violència de gènere.

Els actes començaran divendres, 24 de novembre, al CEIP Sant Vicent Ferrer. De matí, el Parc de La Rodana serà escenari de la gimcana «Passos per a la igualtat», destinada a l’alumnat de Primària, que correrà a càrrec d’Elig Consultoria. Una activitat lúdica que promou valors d’igualtat des d’edats primerenques.

De vesprada, de 16:30 a 18 hores, es durà a terme el «Café tertúlia – Taller de corresponsabilitat» en la sala d’actes de l’ajuntament, inclòs en el projecte Corresponsables de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat. El taller està dirigit tant a homes com a dones de totes les edats. Posteriorment, a les 18:15 hores, es realitzarà la lectura d’un manifest davant el mural de la plaça Mestre Enric Garcés, acompanyat de música en directe.

Per a l’endemà, 25 de novembre, l’Ajuntament de Faura fa una crida a la participació en la manifestació convocada per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, que tindrà lloc al Port de Sagunt, a les 18:30 hores.

La programació continuarà diumenge, 26 de novembre, a partir de les 18:00 hores a la Casa Gran amb l’espectacle “En clau de dona”, on es combinaran música i literatura. Les melodies interpretades pel “Cuarteto de Cuerda Valencia”, format per quatre dones, serviran d’acompanyament per a la lectura de diversos textos i poemes en contra de la violència de gènere i a favor de la igualtat i l’apoderament de la dona.

Els actes finalitzaran dimarts, 28 de novembre. En aquesta jornada, la Companyia Nomusa presentarà el contacontes «Les aventures d’Arc + Iris» per a l’alumnat d’Infantil del CEIP Sant Vicent Ferrer. Unes històries que serviran per a transmetre valors d’igualtat i respecte a la diferència.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament es llançarà una campanya en xarxes socials invitant la població a compartir fotos tant en Facebook com a Instagram, utilitzant el hashtag #25NFaura, davant del «Mural de les Ales» o del marc de “Faura estima en positiu». Dos elements que busquen incentivar actituds de respecte, tolerància i llibertant, rebutjant la violència contra les dones.

L’Ajuntament de Faura convida tota la ciutadania, tant hòmens com dones, a participar activament en aquestes iniciatives, creant un front comú en la lluita contra la violència de gènere i promovent una societat igualitària.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí