L’AJUNTAMENT DE FAURA CONTINUA IMPLEMENTANT MESURES EN FAVOR DE LA SOSTENIBILITAT

0
243

Un nou contenidor per a taps de plàstic i la instal·lació de mobiliari urbà creat amb material reciclat conformen les noves iniciatives

Després de convertir-se en el primer municipi de El Camp de Morvedre que implementa l’economia circular amb el reciclatge de taps de plàstic, Faura dona novament un pas cap a la sostenibilitat en incrementar el nombre de contenidors destinats a aquestos elements. El resultat d’aquesta iniciativa que pretén impulsar el reciclatge i la protecció del medi ambient també ha començat a fer-se visible, ja que s’han instal·lat en diversos punts del poble els primers bancs creats amb plàstic reciclat, procedent precisament d’eixos taps.

Pel que fa als contenidors, als dos ja ubicats al poble (un situat a la porta del CEIP Sant Vicent Ferrer i un altre a la plaça Mestre Enric Garcés, junt a la Policia Local), s’afegix ara un tercer localitzat a l’entrada del poble, concretament a la avinguda de la Glorieta. Així, en total, seran tres els contenidors de taps de plàstic distribuits per tota la població, en punts estratègics, que contribuiran a la reducció de residus. La seua aparença, en metall verd i amb forma de cor, els fa fàcilment identificables.

La importància de reciclar aquestos elements queda ja patent en diverses parts del municipi, que ja disposen de bancs creats a partir de plàstic reciclat. En eixe sentit, el mobiliari urbà situat al parc de La Rodana, a l’esplanada de l’escultura “Passat, present i futur”, dedicada a la dona, i junt al Passeig de les Dones ha canviat la fusta per aquest altre material, però continuarà conservant el seu característic color morat i les frases feministes.

Nou mobiliari urbà s’ha col·locat també a la porta de les instal·lacions provisionals del CEIP Sant Vicent Ferrer. En aquest cas, es tracta d’un banc de plàstic reciclat amb els colors de l’arc iris, que pot tindre diferents interpretacions. Per una banda, simbolitza el positivisme que ha sigut tant necessari durant els temps de la pandèmia i que els menuts reflectiren en nombrosos dibuixos durant el confinament amb la frase “Tot anirà bé” o “Tot passarà”. Però, també, aquestos colors conformen un element inclusiu, exemple de tolerància i respecte a la diversitat.

2 de maig de 2022

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí