L’AJUNTAMENT DE FAURA DEMANARÀ ALS AGENTS SOCIALS UN PERMÍS PER LA MENSTRUACIÓ RETRIBUÏT A LES DONES QUE HO NECESSITEN

0
715

Faura, 6 juny 2021 – Grup Municipal Junts per Faura

El ple de l’Ajuntament ha treballat una iniciativa de Junts per Faura per reconéixer un dret consistent en el reconeixement per part dels agents socials d’un permís menstrual retribuït a totes les dones treballadores que ho necessiten al conjunt de l’Estat.

La proposta de la coalició d’esquerres també demanava que l’Ajuntament incorpore aquest dret a les dones treballadores del mateix ajuntament però les reticències del grup socialista obligaren a arribar a uns acords relativament menys ambiciosos, tot i que igualment anaven en la línia del grup proponent.

Per altra banda, la coalició valencianista va presentar una moció que pose un carrer a nom de l’escriptor Enric Valor, reconegut narrador, gramàtic  i lexicògraf  valencià, un dels principals promotors de l’estandardització i normativització del valencià.

A més a més, el grup de Junts per Faura va presentar altres mocions que anaven des de la denúncia dels bombardejos d’Israel contra la població palestina, tot demanant una solució dialogada al conflicte; o l’aprovada unànimement per la celebració del dia de l’orgull LGTBI el 28 de juny; fins a una altra al Govern espanyol perquè no tornen als peatges en les carreteres valencianes. Així, Domènec Garcia declarava que ‘els valencians hem pagat i repagat durant anys i panys l’autopista que vertebra de nord a sud les nostres comarques costaneres i, per tant, ningú no té dret a gravar doblement als valencians i valencianes’.

En acabar la sessió, en nom de tots els grups del Ple, l’alcalde va fer un discurs de condemna de la violència masclista en resposta als últims casos ocorreguts lamentablement a la comarca, al País Valencià i al conjunt de l’Estat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí