L’Ajuntament de Quartell és demandat per l’assetjament a un treballador

0
1299

Segons el CSIF, l’empleat pateix des de 2017 vexacions, amb comentaris com a «vague» o «si fora per mi et tirarien»

El sindicat CSIF ha interposat demanda davant el Jutjat social de València en nom d’un dels seus delegats per l’assetjament laboral que assegura patir a l’Ajuntament de Quartell (València).

En concret, la central sindical denúncia la vulneració del dret a la dignitat, a l’honor del treballador, a l’ocupació efectiva i a la integritat física i moral.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el treballador afectat, que és delegat del sindicat en aquest consistori de la comarca de Camp de Morvedre, porta 12 anys prestant els seus serveis en l’administració demandada i que des de 2017 pateix vexacions, amb comentaris com a «vague» o «si fora per mi et tirarien».

Segons detalla en la demanda CSIF, aquest empleat, després d’altres situacions similars en les quals l’encarregat «va arribar a abalançar-se sobre ell», va ser destinat per l’alcalde a realitzar labors de neteja de solars, malgrat que «no es trobava entre les seues funcions».

«Posteriorment, en demanar-li la seua mediació, ho van destinar a l’antic escorxador, a unes dependències sense tot just higiene i amb puces, allunyat del poble i sense lavabo», afigen.

La central sindical assenyala que van encomanar tasques «impròpies del seu lloc» d’empleat públic, com a desbrossament, neteja d’herbes o poda de tanques. De manera paral·lela, li van impedir utilitzar el vehicle de transport de mercaderies i van tardar a proporcionar-li les eines per a realitzar la seua labor.

«La situació va arribar fins al punt que li van donar una caixa de taronges per a pujar-se a tallar unes tanques i li van comminar al fet que realitzara aqueixa labor a mà», assenyalen des de CSIF, que denuncia que aquest empleat ha patit «dues vegades trencament de muscle per lesions laborals».

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí