L’AJUNTAMENT DE FAURA IMPULSA PER TERCER ANY UN TALLER DE DANSA CONTEMPORÀNIA IMPARTIT PER HORT ART

0
482

L’activitat està dirigida a l’alumnat de sisé de Primària del CEIP Sant Vicent Ferrer

Per tercer any, l’Ajuntament de Faura promou la dansa contemporània al CEIP Sant Vicent Ferrer amb un nou taller que Hort Art ofereix als estudiants de sisé de Primària en horari lectiu. D’aquesta manera, el Consistori aposta una vegada més per les arts com una de les bases fonamentals de l’educació.

En aquesta ocasió, la proposta del coreògraf Àlex Guerra i el ballarí Pere Bodí es basa en la importància de la recerca de la dansa contemporània amb les xiquetes i xiquets, creant un entorn on elles i ells puguen compartir el mateix món que veuen, perceben i experimenten
des de la seua perspectiva. Compartint aquest món, poden brollar coses sorprenents tant en l’àmbit de les arts com en el de les seues vides. El cos en moviment i les formes expressives de les accions i gestos corporals precedeixen la comunicació oral i constitueixen la seua cultura. La dansa contemporània es convertix, així, en un procés d’aprenentatge.

El taller d’Hort Art d’enguany, que té lloc al parc de La Rodana per ser un espai a l’aire lliure i perquè possibilita el manteniment de les distàncies interpersonals necessàries davant la Covid-19, inclou una novetat respecte a les edicions passades: els creadors han decidit realitzar un canvi de visió, escoltant a l’alumnat i observant-lo. Així, este curs promouran un desenvolupament escènic en línia amb la percepció, i no construït sota el pensament d’una dramatúrgia preexistent. Utilitzant la capacitat de socialitzar, inventar i crear propostes, així com l’atribució de sentits i significats amb gestos i objectes, el joc de «fantasiejar amb la realitat», investigaran una dramatúrgia construïda pels propis estudiants. L’activitat servirà per triar qüestions interessants per investigar, tant des del punt de vista artístic com des del propi punt de vista de l’alumnat, les seues idees i desitjos, les seues maneres de concebre, relacionar-se i interactuar.

En definitiva, el projecte de dansa contemporània d’Hort Art proposa l’experimentació, el trànsit entre els components de l’acció creativa, la fragmentació o pràcticament el final de les narracions lineals amb les seues lògiques formals.

25 de març de 2021

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí