L’AJUNTAMENT POSA EN MARXA UNA NOVA CAMPANYA CONTRA LES AGRESSIONS SEXUALS

0
331

Sota el lema «Faura en Festes diu ‘Sí'», es pretén fomentar el respecte, la igualtat, l’amistat i l’amor

Una vegada més, l’Ajuntament de Faura actua davant la violència de gènere dins del seu compromís per promoure un poble més igualitari, respectuós i lliure d’actituds violentes, sexistes i discriminatòries. En aquest cas, i a pocs dies de l’inici de les Festes d’Agost, el Consistori ha iniciat una nova campanya que aposta per un poble sense agressions sexuals. Cada veí i veïna del poble ha rebut, juntament amb el programa de festes, un fullet informatiu on, sota el lema «Faura en Festes diu ‘Sí'», es promouen actituds de respecte, amistat, igualtat i amor. La tinent d’alcalde, Consol Duran, ha explicat que des de  l’Ajuntament s’ha decidit per «una campanya que parle en positiu». «Per això, el cuadríptic que s’ha distribuït aludeix al «Sí al respecte», «Sí a l’amistat», «Sí a la igualtat» i «Sí a l’amor», ha indicat.

D’altra banda, es dona informació per a aquelles persones han sigut víctimes d’una agressió sexual, a les que s’anima a contar-ho i denunciar-ho telefonant al 016. En el cas de persones que han sigut testimonis d’una agressió, s’apunta la necessitat de mostrar rebuig davant l’agressor i es recorda que, si et diuen que no, cal respectar-ho.

La campanya pretén, a més, eradicar les mirades sexuades intimidatòries, els comentaris sexuats no desitjats o comentaris masclistes lgtbifòbics, els tocaments no desitjats, els acorralaments i les violacions.

L’Ajuntament de Faura ha desplegat nombroses campanyes i iniciatives en contra de la violència de gènere i en defensa de la dona des del passat 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, quan es va habilitar un espai a la pàgina web www.faura.es dedicat exclusivament a la Igualtat, on es recullen plans i actuacions en matèria de Violència de Gènere, tant municipals com autonòmics i nacionals. També en les xarxes socials es va fer difusió de tota aquesta informació.

A més, des de l’aprovació del «Pla d’Actuació contra les Agressions Sexuals en les Festes d’Agost de Faura» i el «I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de l’Ajuntament de Faura», aprovat al mes de març del 2019, les iniciatives han sigut cada vegada més  freqüents. L’última va tindre lloc el passat 27 de juliol, quan, sota el lema «la vostra seguretat, la nostra seguretat», el pavelló multiusos va acollir un taller gratuït de defensa personal femenina.

12 d’agost de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí