Llibre «Resistir es Vencer» Guerra Civil espanyola a Viver de l’investigador Ramón Juan

0
687

En una de les meues visites a localitats de l’Alt Palància, vaig conéixer a Ramón Juan, natural de Ragudo, pedania de Viver. Ramón em va comptar de les seues investigacions i del seu llibre «Resistir es Vercer«, publicació en 2a edició. Aprofitant la situació, li vaig fer una entrevista on ens parla de totes les seues experiències viscudes amb diferents testimoniatges de la Guerra Civil.

A continuació poden escoltar l’entrevista a Ramón Juan per mitjà d’un àudio podcast. També disposen d’un enllaç que els portarà a l’editorial per si alguna persona estiga interessada a adquirir el llibre. PUNXAR ACÍ

Si estàs interessat a subscriure’s i punxes en el requadre, primer has d’instal·lar-te l’aplicació de Ivoox.

Descripció del llibre

Si llegim alguna cosa sobre la poc coneguda Batalla de Llevant, que es va desenvolupar a partir d’abril de 1938 durant la Guerra Civil espanyola, és difícil no trobar alguna referència sobre Viver, localitat del sud de la província de Castelló, assenyalant-la com el lloc clau on va ser detinguda l’ofensiva franquista cap a València, la Capital del Túria, al juliol d’aquell any. L’autor, natural de Ragudo, pedania de Viver, analitza l’escassa bibliografia clàssica de referència sobre el tema, i desgrana amb documentació, fonts orals i treball de camp, quin va ser el paper d’aquest enclavament en aquesta batalla, les causes que el van convertir en un punt estratègic d’aquesta, com es van anar desenvolupant els esdeveniments, o els qui van ser alguns dels protagonistes de l’Exèrcit de Llevant, relacionats amb el seu defensa, integrada en la Línia Defensiva XYZ, el cinturó de ferro de València.

En aquesta edició, Ramón Juan torna a esmicolar els esdeveniments històrics esdevinguts a Viver, alhora que suma nova documentació, mapes, fotografies, completa les fonts orals i aborda l’apartat dedicat al patrimoni des d’un punt de vista actualitzat. Fruit tot això d’una investigació constant, duta a terme durant els últims anys, però respectant al mateix temps el fil narratiu original de les primeres edicions.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí