No sols es va beneir els animals a Benavites, Sant Antoni també ho va fer amb la foguera i xocolate amb prim

0
669

Dissabte passat, dia 20 de gener, va tindre lloc en la localitat de Benavites, la celebració de la festivitat de Sant Antoni. A les 19 hores, el capellà Joaquín Sarrión, va iniciar l’eucaristia en honor a Sant Antoni on veïns de Benavites li van oferir regals.

En finalitzar l’eucaristia, es va emportar la imatge de Sant Antoni en cercavila fins al lloc on estava situada la foguera. Una vegada allí, el capellà Joaquín va beneir, primer els rollets, després els animals, posteriorment el xocolate i el prim i, per a finalitzar, la foguera. Posteriorment es va donar foc. Tot l’acte ha estat acompanyat per la música de la dolçaina i tabal del grup de Dolçainers la Vall de Segó.

Per a finalitzar, com sempre a Benavites, el xocolate calentet i especial. Els bigots van acabar negres.

Com a informació d’història de la imatge de Sant Antoni Abad de Benavites, el 10 de juliol de 1982, la feligresa de Benavites, Carmen Gollart Pérez, li suplica a l’arquebisbe de València Miguel Roca Cabanellas, l’elecció canònica d’una fundació al Sant Antoni Abad de Benavites. El sol·licitat és autoritzat per l’arquebisbat i Carmen Gollart es fa càrrec de totes les costes necessàries per a cobrir la nova imatge de Sant Antoni Abad. La celebració anual de la festivitat de Sant Antoni Abad, s’està encarregant la confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Dir que, anteriorment, en la parròquia de Benavites, ja hi havia una imatge de Sant Antoni Abad; aquesta va ser cremada en la guerra civil. Afegir a aquesta celebració festiva, la curiositat de la crema de la foguera; aquesta va ser per iniciativa del capellà Ramón Micó.

A continuació poden veure un resum de tot l’acte.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí