Orxateria Vida, orxata autèntica de l’horta d’Alboraia, en una antiga Alquería de l’any 1880

0
1688

Sempre he tingut clar que conèixer a noves persones, sempre existeix alguna excepció, és meravellós i enriquidor per a un mateix. Fa un any vaig conèixer a una persona i, aquesta, em va preguntar si em venia de gust prendre una orxata, li vaig dir que sí –coneixes l’Orxatería Vida? –no, li vaig respondre. Anirem a l’horta d’Alboraia i la coneixeràs.

Ja en plena horta de la localitat d’Alboraia, en una de les moltes alqueríes que existeixen, et veus una amb rajos de sol i bones ombres, envoltada per camps plens de plantacions de xufes i hortalisses, una calma mediterrània de pau,… tot açò és el que et trobes en arribar a l’Orxatería Vida.

Ens asseiem en la terrassa amb vista a les plantacions de xufes i degustem de dues orxates i sis fartons, espectacular la combinació de l’entorn natural amb la saborosa orxata i fartons artesanals. Ací va ser quan vaig conèixer a la Sra. Vicen. Li vaig preguntar pel procés de l’orxata; em va presentar al seu marit, els dos encantadors, m’estan permetent realitzar fotos i vídeos de tot el procés, des de la plantació fins a la seua recollida. Com un embaràs, nou mesos porta de cures en el camp. En aquest xicotet reportatge, es pot veure des de l’assecat de la xufa fins al primer reg després de ser plantada.

Vicente, ha dedicat tota la seua vida a cultivar xufa com els seus avantpassats, fins que l’any 2013, va nàixer l’Orxateria Vida en una antiga Alquería que data de l’any 1880, on la família de Vicente sempre han viscut. Vicente, amb la seua senyora Vicen, van decidir crear l’Orxatería i, així, gaudir de l’orxata de la seua pròpia xufa. Una orxata artesanal d’una xufa autòctona i molt seleccionada.

En l’Orxatería Vida, a més de la seua espectacular orxata, es pot gaudir dels seus fartons, amb o sense gluten, totalment casolans, de les seues coques de carabassa, de carlota, de taronja,… que la pròpia Vicen elabora tots els dies.

També es pot comprar hortalisses del temps, recentment arreplegades dels seus horts.

Existeix una àmplia terrassa en la qual hi ha un parc on els xiquets poden jugar a plaer, envoltats de naturalesa i entre animals que Vicente porta anys cuidant: gallines, titots reials, conills, ànecs… Tota l’Orxatería i àmplia terrassa, amb el parc per als xiquets i animals, està tancada, per tant, no existeix cap risc per als xiquets.

Com he dit a l’inici, conèixer a una persona meravellosa, m’ha portat a conèixer a altres dos més, també meravelloses. I més, fer que conega com s’arriba a aconseguir la beguda meravellosa i tradicional valenciana com és l’orxata.

Moltes gràcies Vicen i Vicente.

XICOTET DOCUMENTAL

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí