Pesebre amb representacions situades a la vall on estan situats els pobles de les Valls

0
821

Els pesebres representen en general a la sagrada família en un pesebre o, segons altres tradicions, en un estable, graner o cova, on, va nàixer el xiquet. La tradició els acompanya d’una mula i un bou.

Pot incloure a més representacions de els pastors reunits per a adorar al nounat, dels tres Reis Mags amb les seues ofrenes, de àngels i de la estrela de Belém. Però a més d’aquestes escenes, s’acostumen a incloure unes altres, relacionades amb tota la història del naixement de Jesús, com són la Anunciació Ángel a la Mare de Déu, la Visitació de María (embarassada) a la seua cosina Santa Isabel (embarassada al seu torn de Juan Bautista), la infructuosa Cerca de Posada de José i María a Belém, la Matança dels Innocents per Herodes i la Fugida a Egipte de la Sagrada Família, i fins i tot altres menys rellevants com el Somni de José, la visita dels Reis Mags a Herodes, els esponsales de José i María, la Presentació de Jesús en el Temple i el Taller de Natzaret de José, fuster. Les escenes de més càrrega religiosa, i fonamentalment la Nativitat, són anomenats Misteris. En definitiva, com si et traslladares a aqueix moment, època a la ciutat de Belém, al desert, a Egipte,…

En aquest Nadal he vist un pesebre que a cap lloc dels citats m’ha traslladat. Luchy Plasència i Carmen Ponferrada, han fet possible que res més obrir els ulls, amb direcció al pesebre, continuava a Faura. El pesebre ensenya representacions situades a la vall on estan situats els pobles de les Valls. I, en tot l’alt, el Palau de Faura, el de Benifairó, l’Església de Benifairó, El racó de la casa de ¨Sanchez Coello¨, la Font de Quart, l’Església de Benicalaf – Benavites, la Torre de Benavites, la séquia del ¨Molí de Quartell¨…, el molí està en construcció. Un pesebre senzill, però ple de sentiment cap a la nostra història i patrimoni.

Carmen volia un fons per a un pesebre que fora una cosa especial. Una cosa significativa per a la persona a la qual anava a ser destinat. En el centre està el carrer on va nàixer. La porta blava, correspon a aqueixa casa. La persona és Luchy Plasencia.

Gràcies per aflorar-nos el sentiment als nostres pobles. BON NADAL.

Entreu i voreu

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí