Rosa Caudet i Ángel Sanchís, matrimoni de Benifairó i per a la col·laboració

0
2112
 Entrevista al matrimoni Rosa Caudet – Ángel Sanchís

Com ja sabeu, la campanya de taronja, per les pluges caigudes, ha sigut un desastre per a quasi tots.

enrique-rey-portaDavant aquesta situació Rosa, li comenta a Ángel –perquè es perden en l’arbre, podríem enviar taronges al pare Ángel, a Madrid. Ángel, li mira amb cara de angelet i li respon –posem-nos a la feina.

Us podeu imaginar com seran les taronges, de miraculoses i bones, que envia Rosa si, Ángel de Benifairó les agafa i, Ángel de Madrid les rep i, a açò, li afegim que són de les Valls.

La col·laboració de Rosa i Ángel, amb els més necessitats, enviant les taronges, no és l’única aportació que realitzen. Aquesta és una més de les moltes que porten realitzant durant molts anys.

També estan en Madagascar. En el Madagascar rural, l’obligació d’arreplegar aigua és de la dona. Inverteix moltes hores al dia i a voltes es recolza en les filles majors, que deixen d’anar a escola per a ajudar amb aqRosa-Angel-2uesta i altres tasques. És important que tinguen un punt d’aigua net prop de les seues cases.

Fami ONG ha finançat més de 400 pous artesanals en els últims anys. Allà on es construeixen, s’eradiquen les malalties provocades per l’aigua de tolles o rierols en contacte amb animals. Per cada pou Fami aporta 200 euros. El cost sol ser alguna cosa superior i els beneficiaris han de contribuir amb el que mancada o amb mà d’obra. De nou és important que hi haja un esforç per part de qui ho va a gaudir.

Si escolteu l’entrevista sabreu quants xiquets, pous, escoles,… tenen en apadrinament i col·laboració. I, també sabreu, quines martingales emprava Rosa per a veure a Ángel i on es va declarar Ángel a Rosa.

Rosa-Angel-3

Enllaç-Portada

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí