UN TEATRE, UN CONCERT I UNA GIMCANA CENTREN ELS ACTES DEL 8 DE MARÇ

0
391

Alguns dels actes han estat coordinats amb la comunitat educativa i amb la SJMF

Un any més, l’Ajuntament i el CEIP Sant Vicent Ferrer han treballat conjuntament per a commemorar el Dia de la Dona amb un acte ple de simbologia i reivindicació en el que s’ha involucrat a tota la comunitat educativa (el centre escolar, l’Associació de Famílies de l’Alumnat i l’Ajuntament).

La cita, que estarà oberta per a qui vulga apropar-se, serà el pròxim dimecres 5 de març, a les 15:30 hores, al pati de les escoles. Es llegirà un manifest i, en acabar, amb les flors que cada alumna i alumne han realitzat donaran forma al “Jardí de les escriptores”, amb el que es vol fer un homenatge i visibilitzar les aportacions d’algunes dones escriptores, algunes més conegudes i d’altres més invisibles, però que totes elles hi han contribuït i contribueixen a construir la nostra història de vida.

Donat que enguany el fil conductor del centre escolar és el món de la literatura i dels llibres, s’han triat aquestes 15 escriptores, que floriran simbòlicament en aquest jardí. Entre altres trobarem a María Moliner, Gloria Fuertes, Rosalía de Castro, Carmelina Sánchez-Cutillas, Mar Romera, Anna Llenas, Dolors Todolí, Jane Goodall o J. K. Rowling.
Aquest jardí formarà part de la decoració que el pavelló multiús lluirà en el Sopar de la Dona. Es col•locarà a mode de photocall, de tal manera que les assistents puguen fotografiar-se i compartir les imatges d’aquesta celebració en les seues xarxes socials.

Com a mestra de cerimònies comptarem amb la col•laboració de Sílvia Queralt, que, per a finalitzar l’acte, cantarà amb tot l’alumnat la cançó “Te’n podria dir mil” escrita per l’alumnat de l’aula de música de l’IES de Càrcer.

Les activitats programades conjuntament amb el centre seguiran el divendres, 6 de març, de 9 a 12 hores, amb una gimcana teatralitzada al Passeig de les Dones, projecte que van realitzar l’any passat amb motiu del Dia de la Dona. D’aquesta manera, l’alumnat coneixerà d’una forma divertida la història i els èxits assolits per aquestes dones. Una iniciativa on ha col•laborat Camí de Nora.

Pel que fa a la programació pròpia que l’Ajuntament ha preparat per a commemorar aquesta data, el mateix dijous, 5 de març, a les 19:30 hores, a la biblioteca, es representarà l’obra de teatre “@Rita_Trobador” de la companyia Esclafit Teatre, escrita i dirigida per l’actor Joan Nave i interpretada per l’actriu Roo Castillo i pel mateix Nave. Un muntatge que posa en valor la figura de les dones creadores, sovint silenciades, de la nostra literatura, a través de tres moments diferents en el temps i en la història. Les protagonistes són la trobairitz Azalais i un joglar; Sor Isabel de Villena, Sor Aldonça de Montsoriu i Jaume Roig, amb una memorable (re)construcció del cara a cara entre l’autor de L’Espill, i l’autora de la Vita Christi, tot un contrapunt a la misogínia latent, i explícita, de l’obra de Roig; i la youtuber Rita i el seu xicon Arnau, exemple de què l’actualitat repeteix inquietantment alguns dels rols de temps passats.

Els actes programats continuaran el dissabte, 7 de març, amb el ja tradicional sopar per a totes les dones del poble. Serà al pavelló multiús, a les 21:00 hores. Les persones interessades a assistir, majors de 16 anys, podran recollir els tiquets a l’Ajuntament fins al dijous 5 de març. Tampoc faltarà la rifa solidària que, com els darrers anys, anirà destinada a l’Associació Espanyola de Lluita Contra el Càncer. En ella col•laboraran, una vegada més, els comerços del poble aportant diversos productes que seran sortejats.

La programació es tancarà el diumenge 8 de març, a les 18 hores, amb la lectura d’un manifest al parc de la Rodana, als peus de l’escultura dedicada a la dona de l’autor Boro Picher, al que seguirà un concert oferit per la Societat Joventut Musical de Faura, titulat “La dona en clau de sol”, per a reivindicar el paper de la dona en l’àmbit musical amb la interpretació d’obres compostes per dones. La SJMF, dirigida per Jose Beltran Bisbal, interpretarà el pasdoble “Clavariesa Valenciana”, de María Teresa Andrés; “La Odisea”, de Sara Galiana; “Poème du feu”, d’Ida Gotkovsky; i “Cleopatra”, d’Amparo Edo Biol, que posarà el punt final a aquest concert amb “D” de Dona.

Faura, 27 de febrer de 2020

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí