A proposta d’Esquerra Republicana, el ple de Benifairó eixigeix la rebaixa de l’IVA dels productes d’higiene femenina

0
308
Adela
Adela Alba Albiol

Esquerra Republicana-Benifairó de les Valls va presentar diverses mocions al ple ordinari de juliol de l’Ajuntament celebrat el proppassat dilluns 25. Les mocions van abordar temes tan diversos com el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP, per les seus sigles en anglès), el retorn de la Dama d’Elx o l’IVA dels productes d’higiene femenina. Les tres iniciatives s’aprovaren amb els vots a favor de la regidora d’Esquerra Republicana i del grup municipal del PSOE.

La moció pel retorn de la Dama d’Elx al Museu Arqueològic i d’Història d’Elx va aprovar, amb l’abstenció del grup del PP, sol·licitar que Madrid retorne definitivament l’obra d’art als elxans, aprofitant que es compleixen 10 anys des de l’última vegada que l’escultura ibèrica va visitar la ciutat.

D’altra banda, la iniciativa de declarar Benifairó de les Valls Municipi contrari al TTIP es va aprovar amb els vots en contra del PP. La moció feia un repàs dels aspectes més controvertits d’aquest tractat comercial entre la UE i els Estats Units. “És una iniciativa per visualitzar els efectes d’un tractat que s’està negociant d’esquenes a la ciutadania; si s’aprova, afectarà greument a tots els veïns i veïnes de Benifairó”, en paraules de la regidora republicana, Adela Alba.

Ajuntament Benifairo
Ajuntament Benifairó de les Valls

Finalment, Esquerra Republicana va plantejar la necessitat de reclamar una baixada de l’IVA de les compreses, bolquers i altres productes de higiene femenina, que es va aprovar per unanimitat. Adela Alba ha valorat la necessitat de fer força per aconseguir aquesta baixada. “Actualment els productes d’higiene femenina tributen el 21%, com si foren articles de luxe, quan realment són productes de primera necessitat i l’IVA al 21% ens provoca a les dones un cost de vida més elevat. Si volem caminar cap a la igualtat efectiva, aquesta és un altre greuge comparatiu que s’ha d’eliminar”, va concloure la regidora d’Esquerra Republicana.

En el torn de precs i preguntes, Adela Alba reclamà que s’establiren uns horaris clars per a l’ús lliure de determinades instal·lacions esportives, com el camp de futbol. “Tenim un camp de futbol públic tancat, mentre que els xiquets han de jugar a futbol en espais que no estan habilitats per a això. Entenem que el club ha de tindre prioritat, però això no vol dir que es vete l’ús de les instal·lacions municipals a la resta de xiquets del poble”, va sentenciar la dirigent valencianista.

Alba va recordar a l’equip de govern que l’any passat es van comprometre a reformar la piscina infantil, cosa que no s’ha fet, segons l’alcalde, perquè esperaven una subvenció. També es va tractar la proposta de la Séquia Major de Sagunt de canalitzar l’aigua des de l’embassament d’Algar, amb el perill que això comportaria per a la recàrrega de la font de Quart. Esquerra Republicana va donar suport a una proposta del PSOE per rebutjar aquesta iniciativa.

Adela Alba Albiol

Regidora d’Esquerra Republicana – Benifairó de les Valls

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí