ESCOLTEU EL DEBAT
Diverses estratègies de venda actuen amb tal subtilesa, que són imperceptibles per al públic general. Per exemple, en un supermercat els béns de primera necessitat es troben distribuïts en diferents àrees, perquè el client es veja obligat a recórrer zones “fredes”, de baixa activitat, i siga temptat a comprar alguna cosa fora dels seus plans.
En el màrqueting sensorial, la música és una important eina de seducció. Ajuda a generar confiança entre el client i l’establiment o marca, entreté, recrea situacions, marca ritmes de desplaçament, etc. És a dir, ajuda a crear l’ambient necessari per a estimular les vendes, gràcies a que està fortament enllaçada a les emocions.
D’una banda, la música clàssica i instrumental serveix per a relaxar a l’oïdor, donar sensació de confort i llibertat, evocar emocions agradables i crear una inclinació a la marca. Tot açò influeix en el client perquè, per exemple, camine més lent i passada més temps en el punt de venda. De la mateixa forma, en estar en un ambient agradable, és més susceptible a comprar.
En l’oposat es troba la música més rítmica, que pretén motivar o saturar els sentits del comprador. Predisposa al fet que es mediten menys les decisions, limita l’autocontrol i insta a realitzar compres de tipus compulsiu.