Àngel Domènech, artista del poble de Faura, exposa les seues obres en el Centre Cultural Mario Monreal – Sagunt

0
1694

Àngel Domènech Navarro, del 5 al 28 de juliol de 2018, exposa les seues obres en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. L’horari és de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

L’artista Àngel Domènech de Faura, va presentar la seva obra a Sagunt a la Casa de Cultura Capella Pallarès al 1991. En aquell moment ens va portar els seus papers nascuts de la investigació, l’aprenentatge i el joc artesanal amb la pasta de cotó. Eren gravats impresos sobre papers fets a mà on el color i el moviment eren els aspectes remarcables de l’obra. De les hores fins a avui la evolució ha estat notable. Per començar, els papers han adquirit altres dimensions, han deixat de ser mers suports i s’han convertit junt amb la recerca del moviment i del color en una part igual d’important de l’obra. Podem dir que el paper embolica i acarona el tema, podem dir també que la textura determinada per a cada quadre en concret i nomes per aquell quadre en concret, permet al espectador, al contemplador de l’obra introduir un altre sentir dins de la visió, el sentit del tacte. ¡Alerta! ¡No toqueu, si pot ser!.

Utilitza principalment la tècnica del colagra-ph per les infinites possibilitats que te de texturització i d’aplicació del color. Cada gravat és una investigació començant per la tria del suport que pot ser cartró, fusta o metall. Després va construint poc a poc, una obra única i diferent de l’altre, i això ho fa mitjançant la elecció del color, el paper i la textura.

Estem davant d’uns gravats sense numerar ni seriar perquè la singularitat de cadascun dels elements fa que esdevinguin obra única, encara que el motiu principal siga repetible. La versatilitat de cada un d’ells por provocar lectures i emocions diferents.

Les obres que ens presenta Àngel Domènech en aquesta exposició emergeix inspirada directament de la seva font valenciana, la música, amb les diferents imatges de musics i instruments, saxos, flautes travesseres, tubes…

Altres aspectes temàtics són la sensibilitat vers el medi ambient amb la defensa de la bicicleta com a filosofia del dia a dia reflectida en una gran part dels treballs que presenta, i tambè s’afegeixen altres aspectes més quotidians i de contingut social que us deixe per descobrir.

Us anime a que mireu els gravats de Àngel, de prop i de lluny, que jugueu a trobar coses amagades dins d’ells, objectes, idees, sensacions, algun que altre record, una sorpresa, alguna emoció oblidada i qui sap… potser teniu sort i us trobeu de colp amb un somriure a la cara que us fa sentir més contents.

A gaudir.

ENTREVISTA A ÀNGEL DOMÈNECH I EXPOSICIÓ DE LES SEUES OBRES

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí