«LA BOLCHEVIQUI DEL CARME», Sainet estrenat a Benifairó de les Valls

0
1520

Diumenge que ve dia 4 de març de 2018, a les 19 hores en l’ESPAI CULTURAL EL TABALET, de Benifairó de les Valls, s’estrenarà l’obra-sainet «LA BOLCHEVIQUI DEL CARME», després de 86 anys sense haver-se representat.

Sainet valencià:

Hereu dels col·loquiers del segle XVIII —l’anomenada literatura de canya i cordill— el sainet al País Valencià, dins la restringida oferta teatral de l’època, va ser un dels gèneres que va gaudir més popularitat durant la segona meitat del segle XIX.

La peça Més s’aprecien els diners que la sang i el parentesc,[2] escrita el 1817 per Vicent Manuel Branchat i Alfonso, és considerada el primer exemple del seu tipus, obra la qual va ser utilitzada com a model per autors posteriors.

El sainet pretén ser un reflex de la vida social valenciana. Un dels seus trets recurrents és que els personatges de les classes baixes parlen valencià, mentre que els forasters, els membres de la burgesia o tot aquell qui té una voluntat de desclassament o d’aparençar més riquesa i educació, parlen un castellà farcit de valencianismes i d’incorreccions. Generalment la crítica lleu que es fa d’aquesta coentor o presumpció és merament moral, no sociolingüística.

ENTREVISTA

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí