Baldo s’ha jubilat i el Bar Levante de Quartell ha tancat

0
1841

Pels anys 60, un matrimoni de Quartell tenia el clàssic celler de vins que solien estar en cada poble i van prendre la decisió d’obrir un bar. Ara fa 57 anys, van obrir el Bar Levante. El seu nom no és perquè van ser aficionats a l’equip de futbol, va ser pel vent de llevant.

L’any 1984, Baldo, fill del matrimoni, i la seua dona Josefa, van agafar el testimoni del bar i han estat 37 anys atenent la seua clientela, especialment veïns del poble de Quartell. Baldo es resistia, volia seguir, però els seus peus malparats, li ho ha posat molt complicat i ha pres la decisió més coherent, jubilar-se i passar al retir.

Acostumat ell, alçar-se a les 5’30 hores, tots els dies per a mantindre la cafetera calenta, esperem que ara no s’adorma i se li creme la torrada. Com a anècdota, fa molts anys, Baldo li va vendre una bicicleta a l’avi de Juanjo Mela, Amadeo, ara haurà de reprendre el tema ciclista; segur que ja té alguna greixada.

Ara, el que has de fer és estrényer en la bicicleta, la gent ja està entrenant fort per al pròxim Tour de França, en tota la resta, gaudeix.

A continuació poden veure una espècie de reportatge on poden veure imatges de l’últim dia de servei del Bar Levante amb festa inclosa, així com de les paraules de Baldo i de diversos testimoniatges de clients.

Cançó de Joan Valls.

 

 

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here