Benifairó inicia les obres de reforma del Parc dels Gossos

0
326

Les obres suposen una inversió de més de 114.000 euros i estaran finalitzades en estiu

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls va iniciar la setmana passada les obres de reforma del Parc dels Gossos, una de les principals zones d’oci del municipi. Aquestes obres compten amb un pressupost de 114.042,21 euros, íntegrament finançat per la Diputació de València, a través del Pla Som.

Les obres van a suposar, per una banda, la reubicació dels paellers, així com la construcció d’una nova zona amb taules i bancs d’obra. Així mateix, s’habilitarà un ample camí de terra compactada, on s’instal.larà divers mobiliari urbà. A més dels jocs infantils, les obres contemplen la instal.lació d’una tirolina infantil. Les actuacions també van a suposar la instal.lació de nou enllumenat públic, noves xarxes d’aigua potable i reg, així com la plantació d’espècies vegetals. Finalment, es condicionarà un mur de contenció i un talús enjardinat en un dels laterals de la zona d’oci. Tal i com explica l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco, “respecte al concepte del Parc dels Gossos, el que volem és que s’integre dins del paisatge de l’horta i la zona forestal del nostre municipi i que dispose d’una ampla zona de passeig i d’interacció entre els veïns i veïnes de Benifairó. Volem que siga un espai per al descans i l’oci però també per a la convivència entre les persones”.

“Aquesta actuació és una important reivindicació dels veïns i veïnes del municipi, que ens han manifestat a través de les diferents iniciatives organitzades per a arreplegar les seues opinions i suggerències, com, per exemple, els pressupostos participatius. Una volta finalitzades les obres, el nou Parc dels Gossos es convertirà en una de les zones d’esplai més visitades pels veïns i veïnes”, exposa Toni Sanfrancisco,

Les obres estan sent executades l’empresa Activa Parques y Jardines, SL i compten amb un termini d’execució de tres mesos, de manera que a l’estiu la reforma del Parc dels Gossos ja estarà finalitzada. Cal destacar que aquestes obres suposen una primera fase de la reforma integral d’aquesta zona d’oci. En aquest sentit, “estem elaborant el projecte per a la segona fase, en la qual volem dotar al Parc dels Gossos de lavabos, un quiosc, un Centre d’Interpretació, una zona de jocs infantils, un parc agility per a gossos, un rocòdrom i una ampla zona d’aparcament i recàrrega per a bicicletes i pati- nets elèctrics”, conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí