Benifairó ja disposa d’una tercera planta fotovoltaica al municipi

0
308

Aquesta actuació ha suposat una inversió de 41.424,35 euros i l’energia generada es destinarà a l’autoconsum en diversos edificis i equipaments municipals

L’Ajuntament de Benifairó ja disposa d’una tercera planta fotovoltaica al municipi, que en breu entrarà en funcionament. Aquesta nova infraestructura s’ubica en les Cases dels Mestres, situades entre els números 80 i 86 del carrer Bon Succés.

Aquesta actuació ha suposat una inversió de 41.424,35 euros, dels quals 30.000 euros han sigut finançats a càrrec d’una subvenció de l’Àrea de Medi ambient de la Diputació, per a la instal.lació de plaques solars fotovoltaiques per l’autoconsum en edificis i equipaments municipals connectats a la xarxa sense acumuladors. La resta, 11.424,35, han sigut aportats pel l’Ajuntament de Benifairó.

És important descatar que les noves plaques instal.lades generen una energia de 27 KW, que servirà per a reduir de forma considerable la factura energètica a Benifairó, però també per a reduir les emissions de CO2 l’atmosfera. Cal recordar que l’any passat l’Ajuntament ja va instal.lar una planta fotolvoltaica en la coberta de la Casa de la Cultura, amb una inversió de 18.640 euros i una producció de 10 KW de potència. Aquest equipament subministra energia elèctrica a l’edifici de l’Ajuntament de forma eficient, sostenible, gratuïta i respectuosa amb el medi ambient.

La segona de la plantes fotovoltaiques es va instal.lar també l’any passat en la coberta dels vestidors de la Piscina Municipal. Aquesta actuació suposà una inversió de 43.348,65 euros, finançada al 60 per cent per la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE. Aquesta planta també genera una energia de 27 KW. En aquest cas, cal assenyalar que el 50 per cent de la producció energètica d’aquesta planta serà cedida a la Comunitat Energètica Local de Benifairó, “els tràmits de creació de la qual continuen en marxa. El nostre objectiu de cara al futur és seguir instal.lant plantes fotovoltaiques en aquells edificis municipals on siga tècnicament possible, amb la doble finalitat de reduir la factura enèrgetica  a Benifairó però també per a rebaixar el màxim possible les emissions de CO2 a l’atmosfera”, exposa l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco.


Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí