Consells per a reduir el dolor de les picades de mosquits

0
734

picadura-mosquito_0

Per què piquen les picades de mosquit?

La picada d’un mosquit causa la inflamació de la zona i deixa un aspecte de ronxa i una intensa picor. Açò es produeix perquè la saliva injectada per l’insecte té agents anticoagulants que els faciliten la succió de la sang. Amb aquesta substància es danya el capil·lar i el sistema immune s’alerta i segrega histamina. La histamina es dirigeix a l’àrea afectada i provoca la dilatació del capil·lar, la qual cosa fa que s’activen les terminacions nervioses adjacents i cause la picor.

“Encara que les picades de mosquit pot ser perilloses, pel risc de contagi de malalties com la malària, la febre groga o el virus Zika, a Espanya solen ser molestes però no del tot nocives”, explica Ana Montilla Os, farmacèutica titular en la Farmàcia Noreña, de Madrid.

En general, les molèsties desapareixen en pocs dies sense causar majors problemes, però, mentre duren, es poden reduir aquests incòmodes símptomes? La resposta és sí! Ací s’exposen algunes claus.

1) Evitar rascar-se

L’experta adverteix que un excessiu gratat causa molt més picor perquè s’activen més terminacions nervioses amb les ungles. “També pot causar la infecció de l’erupció”, afig.

Seguir llegint…

Enllaç: ELMUNDO

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí