«Un xiquet, amb només 10 minuts dins del cotxe al sol, pot patir un colp de calor mortal» – Teo Delafuente, metge

0
819
 En-consulta  calor

Escoltar Àudio de Teo Delafuente

Els xiquets i els adults majors de 65 anys són els més vulnerables a patir un colp de calor. Aprèn com identificar els seus símptomes i com has d’actuar per a tractar-ho el més ràpid possible i evitar problemes greus.

Què és un colp de calor?

La calor suau resulta agradable, però a l’excés pot arribar a produir problemes de salut. Un colp de calor s’origina quan la temperatura corporal puja per sobre dels 40º. L’organisme humà funciona a uns 37º i és bastant sensible a les variacions externes. Per a açò, disposa de mecanismes que regulen la seua temperatura, com la suor, i distribueixen la calor mitjançant la sang i ho expulsen cap a l’exterior. Quan es pateix un colp de calor tots aquests mecanismes deixen de funcionar, puja la temperatura i es perden abundants líquids corporals. Tot açò eleva les probabilitats de patir danys neurològics i, fins i tot, de morir.

La temperatura a la qual es pot produir un colp de calor varia segons l’individu. Les persones majors de 65 anys i els xiquets menors de sis són més vulnerables, així com els turistes que viatgen de zones fredes a països més càlids, al tipus dels quals de clima no estan acostumats.

També les persones amb alguna discapacitat física o psíquica, els malalts crònics i els pacients cardíacs tenen més probabilitat de patir un colp de calor.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí