El Betlem de la Casa Guarner torna a obrir les seues portes a Benifairó

0
879

És un dels més gran del Camp de Morvedre, amb més de 300 figures, 40 de elles amb moviment, repartides en una superfície de mes de 60 metres quadrats

Ahir diumenge, dia 1 de desembre, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls va obrir les portes del tradicional Betlem de la Casa Guarner, una de les representacions nadalenques amb majors dimensions del Camp de Morvedre, que des de fa 14 anys s’exposa a Benifairó de les Valls.

Cal destacar que el Betlem de la Casa Guarner ocupa una extensió de més de 60 metres quadrats i compta amb més de 300 figures, 40 d’elles amb moviment. Com cada any, l’autor del Betlem és el veí de Faura Vicent Ros, que des de 2005 exposa el seu treball a la Casa Guarner, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls

Cal destacar que el Betlem reprodueix una gran quantitat d’escenes històriques, elaborades de forma artesanal, així com reproduccions de la vida quotidiana de fa més de 2000 anys a Jerusalem. “Una de les parts més noves i que més agraden als visitants es la zona dedicada a l’antic Egipte, amb piràmides i diverses escenes de l’època”, explica el regidor de Cultura, Vicent Chordà. Totes i cadascuna de les escenes històriques han sigut construïdes de forma manual per Vicent Ros, amb un gran nivell de realisme i detall. De fet, algunes d’elles compten amb il.luminació i canalitzacions d’aigua.

A més del Betlem, també en la Casa Guarner es pot visitar un naixement amb figures de gran dimensions, al voltant de 40 centímetres d’alçada, que van ser adquirides l’any passat per l’Ajuntament.

El Betlem de la Casa Guarner ja es pot visitar de forma gratuïta de dilluns a diumenge de 17 a 19 hores fins el proper 3 de gener, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí