En l’IES La Vall de Segó, vaga indefinida del personal de neteja

0
946

Dilluns que ve, dia 18 de febrer, el personal de l’empresa Limpiezas Raspeig, responsable de la neteja de l’IES La Vall de Segó, i de quasi tots els centres públics de secundària i d’infantil de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, inicien una vaga indefinida.

Segons paraules de Toni Sanfrancisco, alcalde de Benifairó de les Valls “L’empresa és concessionària de quasi tots els centres públics de secundària i d’infantil. Ara els deuen a tots els treballadors el mes de gener i, a més, als fixos discontínuos, el finiquito de final de la temporada passada. Segons Conselleria, l’empresa està negociant una operació de finançament per a pagar el que falta, però tardarà alguns dies”. Continua comentant diu: “La Conselleria ha avançat el pagament del mes de gener a l’empresa, encara que no havia vençut el termini per a contribuir a la solució, directament no poden fer res. Ara, la Conselleria, ha ordenat serveis mínims”.

Sembla ser, que l’empresa, ja porta temps manifestant el mateix missatge que està negociant el finançament. Davant la falta de credibilitat, els treballadors de les empreses de neteja i de metall Limpiezas Raspeig, de l’administrador i propietari Enrique Blanco, a la fi del mes de gener es van manifestar enfront de la Conselleria d’Educació per a reclamar les nòmines i finiquitos pendents de cobrament. Els treballadors afectats, entre els centres d’Alacant, València i Castelló, són al voltant dels 600. Segons informació, la mitjana per treballador pendent de cobrament podria oscil·lar sobre els 2.500 €. En un programa de la televisió Á punt, l’empresari Enrique Blanco, va manifestar que els treballadors d’Alacant han cobrat però, segons fonts, no ha sigut així.

Davant la vaga, la Conselleria ha ordenat uns serveis mínims, el qual significa que en l’IES La Vall de Segó, només acudirà un treballador de neteja per a tot l’Institut. Tenint en compte que la vaga està plantejada com a indefinida, no fa falta molta imaginació en quines condicions podria trobar-se l’edifici en pocs dies. Tots sabem que tots els escalons laborals són necessaris perquè tot funcione bé i amb tota normalitat, el personal de neteja també ho és per al bon funcionament, en aquest cas, d’un edifici escolar.

Segur que el consell escolar, de l’IES La Vall de Segó, estarà al corrent de tot aquest problema, per a intentar que els alumnes no arriben a patir les conseqüències d’una mala gestió empresarial.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí