EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FAURA APROVA EL PRESSUPOST PER A L’EXERCICI 2020

0
601

La sessió plenària també ha acordat que Faura s’adherisca a la Xarxa de Ciutats Lliures de la Tracta de Dones, Xiquets i Xiquetes

Durant l’última sessió ordinària de l’any, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat, amb el vot a favor de PSPV i PP i l’abstenció de Junts per Faura, el Pressupost General per a l’exercici 2020, que es caracteritza un any més per l’equilibri pressupostari. Així l’estimació tant de les despeses com dels interessos s’ha xifrat en 2.157.540 euros.

SERVEI D’ATENCIÓ A VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Al plenari es va tractar una proposició d’Alcaldia sobre el servei d’atenció a víctimes de violència de gènere que parteix d’una proposta presentada per la Cooordinadora Feminista del Camp de Morvedre sobre la creació d’un servei mancomunat i itinerant. A aquest respecte, l’Alcaldia ha recordat que la Mancomunitat de Les Valls disposa de personal especialitzat en treball social, educació social, servei psicològic, assessorament jurídic, i per tant fer un servei tal com el que proposa la Coordinadora suposaria un empitjorament en l’atenció d’aquestos serveis per al veïnat de Les Valls. No obstant això, s’ha aprovat treballar per ampliar i millorar el servei buscant la implicació, la col·laboració activa i les sinergies necessàries amb les administracions públiques, com els ajuntaments de la comarca, entre altres institucions, però també amb aquells col·lectius i associacions de dones dels voltants.

FAURA, CIUTAT LLIURE DE LA TRACTA DE DONES, XIQUETS I XIQUETES

Faura s’implicarà activament en la lluita per la igualtat d’homes i dones apostant per l’abolició de la prostitució, seguint la proposta feta pel Front Abolicionista del País Valencià. Així, segons l’acord adoptat per unanimitat, el municipi s’adherirà a la Xarxa de Ciutats Lliures de la Tracta de Dones, Xiquets i Xiquetes destinades a la Prostitució i, entre altres mesures, es dissenyarà una campanya periòdica per a sensibilitzar i convéncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i a explotació sexual de les dones.

Pel que fa a les dones prostituïdes, l’Ajuntament de Faura en cap cas dirigirà la seua acció contra elles, ni pretendrà la seua penalització o sanció, sinó que, en col·laboració amb l’Administració Central i Autonòmica, proveirà de fons per a serveis socials integrals que siguen dirigits a qualsevol Dona en prostitució que desitge deixar-la, facilitant-li l’assistència, ajuda i formació que li permeta la seua incorporació a la societat.

RATIFICACIÓ D’ACORDS SOBRE EL DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I EL 
CODI DE CONDUCTA DAVANT SITUACIONS D’ASSETJAMENT EN L’ÀMBIT LABORAL

El Ple ha ratificat la declaració consensuada pels tres grups municipals de l’Ajuntament, PSPV-PSOE, Junts per Faura i PP, que es va llegir amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i que va ser aprovada en Junta de Govern Local. Així mateix, s’ha ratificat el Codi de conducta davant situacions
d’assetjament en l’àmbit laboral, elaborat per la Comissió Transversal d’Igualtat i consensuat pels tres grups municipals de l’Ajuntament.  Amb l’aprovació d’aquest Codi l’Ajuntament fa un gran pas per assolir espais de treball segurs i unes relacions laboralsbasades en la llibertat i el respecte entre les persones.

MOCIONS DELS GRUPS POLÍTICS

El Ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada conjuntament per PSPV-PSOE, Junts per Faura i PP sobre agricultura i en defensa del camp valencià, on, entre altres mesures, es reclama a la Generalitat Valenciana un increment del 20% en el pressupost de la conselleria d’Agricultura destinat a les línies estrictament agràries i un impuls a
l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA). D’altra banda, es demana al Ministeri d’Agricultura que s’inicie de manera urgent la investigació adient per sol·licitar a la UE la clàusula de salvaguarda recollida a l’article 34 de l’Acord de la UE amb Sud-Àfrica que contempla la interrupció de les importacions si s’originen “pertorbacions en un sector que produeix producte similars”. A més, se li sol·licita que revise els tractats comercials de la UE amb països tercers que perjudiquen cultius sensibles de l’agricultura mediterrània. Pel que fa als robatoris en els camps, es demanarà al Ministeri d’Interior que dote de més recursos econòmics i humans i que endurisca les penes sobre aquest tema.

En un altre punt de l’ordre del dia, el Grup Municipal Socialista ha portat al Ple una moció per tal que l’Ajuntament de Faura estudie la millor forma de poder ajudar el veïnat de Faura i als comerços locals per tal d’aconseguir un estalvi reial en el consum elèctric i reduir les emissions de diòxid de carbó. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

12 de desembre de 2019

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí