L’ESCOLA D’ESTIU OBRIRÀ LES SEUES PORTES PER MOSTRAR DIVERSOS ESPAIS CREATS AMB MATERIAL DE RECICLATGE

0
656

L’edició d’enguany es desenvolupa sota el lema «Transformem.  Transformem-nos».

Amb la idea de reutilitzar i reconvertir aquells residus que generem a casa en manualitats va nàixer la proposta de l’Escola d’Estiu 2019 de Faura que, des de fa més de 20 anys organitza l’Ajuntament per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral. Enguany, s’ha apostat per la renovació. No hi ha una programació setmanal sobre la qual es treballa i que serveix per a fer les manualitats que els xiquets i xiquetes s’emporten a casa cada divendres, sinó que tot gira entorn a un eix comú: «Transformem. Transformem-nos». Amb eixe lema en ment, els i les assistents estan creant al CEIP Sant Vicent Ferrer, lloc on es desenvolupa l’Escola d’Estiu, diversos espais (una casa, un mercat, una plaça de poble i el mar) fent ús dels envasos de plàstic, teles, paper i cartó. Tot procedent de residus generats a la llar, que les famílies han anat aportant al centre per tal de col•laborar en aquesta iniciativa.

L’objectiu és que l’alumnat aprenga la importància de reciclar i de comprar productes envasats amb materials biodegradables. Així, altra de les activitats consistirà en la visita de diferents persones relacionades amb el reciclatge i el medi ambient, que els parlarà del seu treball. També es realitzaran tallers per treballar les emocions i la imaginació. D’aquesta manera, a banda de conéixer més sobre el reciclatge i la reutilització de materials, aprendran a treballar en grup i a desenvolupar la seua creativitat.

L’últim dia, l’Escola d’Estiu obrirà les seues portes per tal que les famílies puguen veure els espais creats pels seus fills i filles i descobrir com les deixalles s’han convertit en una tortuga, una medusa o en una parada de fruites i verdures del mercat.

Les activitats dins del centre escolar s’han combinat, com ja és habitual, amb eixides a la piscina municipal o a La Rodana, l’entorn de la qual ha servit per conscienciar també sobre la protecció del medi ambient.

22 de juliol de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí