EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FAURA APROVA LES FESTES LOCALS PER AL 2023

0
418

La proposició va ser aprovada per unanimitat

El Ple ha aprovat per unanimitat durant la sessió ordinària de maig les dues festes locals per a l’any 2023 que seran el 17 d’abril, coincidint amb la festivitat de Sant Vicent Ferrer, i el 21 d’agost, dia de la Pujà de Santa Bàrbara. A aquestes dues dates caldrà sumar els festius nacionals i els aprovats per la Generalitat Valenciana.

MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

Pel que fa als grups municipals, Junts per Faura ha portat al Ple dues propostes que també han estat aprovades per unanimitat.

En la primera es fa costat al Govern de l’Estat amb l’objectiu d’impulsar les comunitats energètiques i se l’insta a aprovar una norma reguladora que, entre altres coses, contemple que es puguen ampliar els 500 metres actuals, que ha d’haver entre la instal·lació i les persones autoconsumidores que conformen les comunitats energètiques, a la distància necessària per a abastar tot el terme municipal o, en el cas de municipis de baixa densitat de població, el de diversos municipis limítrofs entre si.

En la segona proposta s’insta al Govern d’Espanya a revisar la prohibició de cremes agrícoles recollida en la Llei 7/2022 de 8 d’abril de residus i sòls contaminats per a una economia circular i adoptar mesures transitòries, així com a establir línies d’ajudes en l’àmbit estatal perquè les entitats locals puguen adquirir maquinària i recursos per al tractament de les restes agrícoles i analitzar altres mesures de racionalització de les cremes, depenent de les condicions atmosfèriques. A més, s’ha acordat donar suport a les mesures de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana per promoure alternatives a les cremes.

6 de juny de 2022

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí