EL QUINTETO CASULANA TANCA LA XII EDICIÓ DEL CICLE DE MÚSICA ‘VICENT GARCÉS’ DE FAURA

0
944


El pròxim dissabte 27 de juliol, a les 23 h, a la plaça de l’Hostal

El pròxim dissabte 27 de juliol, a la plaça de l’Hostal, la música del Quinteto Casulana posarà el punt final a la dotzena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. La cita serà a les 23 h.

El Quinteto donarà mostra de la seua àmplia trajectòria i formació amb la interpretació del programa “Entre el clavel y la espada”, títol d’una de les obres més emblemàtiques de Rafael Alberti, que va ser escrita durant els seus primers mesos d’exili a la ciutat de París. Un poemari, que igual que les obres seleccionades per al programa, es mou entre dos universos antitètics: l’amor i la mort.

El Quinteto Casulana, format per cinc dones músics, Esther Vidal i Sabrina Pacucci, violins, Pilar Parreño, viola, Cristina Aguilera, violoncel i Renata Casero, piano, obriran el concert amb Elektra, composta per la valenciana Ángeles López Artiga per al Quintet i que recrea el mite d’Electra, arquetip de l’odi, la venjança i la mort, però  justificat en certa manera per l’amor cap al seu pare.

Seguiran amb el Quintet amb piano en sol menor d’Enrique Granados, una obra de gran bellesa i optimisme, plena de melodies sensuals repletes de tendresa i apassionament. El plat fort del concert serà la interpretació de El amor brujo de Manuel de Falla, en una adaptació de David Ortolá composta per al Quintet, i que suposa l’oportunitat de reivindicar a la grandíssima escriptora María de Lejárraga, vertadera autora del llibret.

El conjunt instrumental es va crear amb la idea de recuperar i donar difusió a la música escrita per dones compositores, i amb el seu nom rendeixen homenatge a la figura de Magdalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va tindre música impresa i publicada en la història de la música occidental.

25 de juliol de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí