Els treballadors i treballadores de Frutafro han cridat amb un manifest l’Eliminació de la Violència contra la Dona

0
1285

Com cada 25N els i les treballadores de Frutafro, han sigut el crit de les que ja no hi són. «No volem ser valentes, volem ser lliures, volem ser dones amb tots els drets».
#NoHoJustifiques

En l’empresa del manipulat de cítrics Frutafro, en el dia de hui, 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, com en molts llocs més, ha tingut lloc la lectura d’un manifest.

Quasi 1 de cada 3 dones ha patit abusos al llarg de la seua vida. En temps de crisi les xifres augmenten, com es va veure durant la pandèmia de COVID-19 i les recents crisis humanitàries, conflictes i desastres climàtics. Un nou informe d’ONU Dones, basat en dades de 13 països des de la pandèmia, recull que 2 de cada 3 dones van patir alguna forma de violència o coneixien a alguna dona que la patia. Per desgràcia, només 1 de cada 10 va dir que recorreria a la policia a la recerca d’ajuda. Al seu torn, es va arribar a la conclusió que aquestes dones tenen més probabilitats d’enfrontar-se a situacions de pobresa i escassetat d’aliments.

Si bé la violència de gènere és generalitzada, aquesta pot i deu previndre’s. Detindre aquesta violència comença per creure en les supervivents, adoptant enfocaments integrals i inclusius que aborden les causes fonamentals, transformen les normes socials nocives i empoderen a les dones i les xiquetes. Amb serveis essencials en els sectors policial, judicial, sanitari i social, i amb suficient finançament per a la lluita pels drets de les dones, podem posar fi a la violència de gènere.

A fi de sensibilitzar sobre aquesta rellevant xacra, enguany l’ONU promou el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb el lema “Pinta el món de taronja: Posem fi a la violència contra les dones JA!”. I és que per a les Nacions Unides, com cada any, el taronja és el color estrela de les nostres campanyes per a representar un futur més brillant i lliure de violència contra dones i xiquetes. Forma part del moviment taronja!

MANIFEST

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí