Els veïns i veïnes de Benifairó paguen enguany un 14 per cent menys en el rebut de l’IBI

0
868

L’estalvi generat per la cancel·lació de les Festes de 2020, així com diverses activitats i serveis municipals es compensa amb una forta baixada de la contribució

Benifairó es converteix en un dels municipis amb el coeficient d’IBI mes baix de tota la Comunitat Valenciana, el 0,45

Els veïns i veïnes de Benifairó han començat aquesta setmana a pagar el primer termini de l’Impost de Béns immobles (IBI), que enguany ha experimentat una baixada del 14 per cent respecte a 2020.

L’Ajuntament va decidir l’any passat aplicar aquesta considerable rebaixa en la contribució com a compensació per l’estalvi generat a causa de la cancel·lació de les Festes Patronals i l’Escoleta d’Estiu, la no obertura de les Piscines Municipals o la suspensió d’activitats com els ‘Divendres de Música i Monòlegs’, entre altres iniciatives de 2020. “És ara, amb l’inici del període de recaptació d’aquest impost, quan els veïns i veïnes de Benifairó que són propietaris d’un habitatge estan veient aquesta rebaixa reflectida en els rebuts de la contribució, en un moment en què qualsevol ajuda econòmica és molt necessària”, explica l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco.

“Estem molt satisfets de l’acollida que està tenint aquesta iniciativa entre els veïns i veïnes de Benifairó, els quals en més d’un 90 per cent són propietaris dels habitatges que ocupen. D’aquesta manera, traslladem a la butxaca dels nostres veïns i veïnes l’estalvi obligat que la pandèmia ens va imposar l’any passat. Afortunadament, l’evolució de la crisi sanitària sí ens ha permés enguany organitzar l’Escoleta d’Estiu, obrir les Piscines Municipals i també podrem organitzar les Festes Patronals el proper mes de setembre, encara que sense actes com balls, bous o sopars”, exposa el primer edil.

Aquesta rebaixa en el rebut de l’IBI es materialitza a través de la reducció del coeficient corrector que aplica l’Ajuntament, que se situa enguany en un 0,45, la xifra més baixa del Camp de Morvedre i una de les xifres més baixes de tota la Comunitat Valenciana, ja que el mínim legal és el 0,40. “De fet, serem un dels pobles de la Comunitat Valenciana amb el rebut d’IBI més barat, que és l’impost municipal més important”, explica el primer edil.

En aquest sentit, cal recordar que des de l’any 2013, l’Ajuntament de Benifairó porta rebaixant progressivament aquest coeficient corrector. “En 2013 el govern de Rajoy va dur a terme una pujada unilateral dels valors cadastrals. Aquesta revisió cadastral, realitzada pel Ministeri sense comptar amb l’opinió de l’Ajuntament, va incrementar de manera considerable el valor a l’efecte del cadastre de tots els habitatges de Benifairó. Per això, des de llavors rebaixem cada any el coeficient corrector que aplica l’Ajuntament. Aquesta mesura és l’única que podem prendre perquè la revisió cadastral de 2013 no repercutisca en una pujada del rebut de l’IBI. D’aquesta manera, des de 2013 fins a 2021 hem rebaixat aquest coeficient del 0,92 al 0,45 actualment en vigor”, explica Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí