Els veïns i veïnes de Benifairó proposen un total de 63 actuacions per a invertir més de 457.000 euros

0
1095

Desenes de veïns i veïnes de totes les edats han aportat les seues propostes per a invertir la subvenció que Benifairó rebrà de la Diputació a través del Pla SOM

El passat 31 de maig finalitzava la campanya ‘Participa en el futur de #benifairovalls’, una iniciativa de l’equip de govern municipal que tenia com a objectiu recollir les opinions dels veïns i veïnes del municipi sobre quines actuacions desitjarien que Benifairó duguera a terme amb els 457.865 euros que la Diputació de València destina al municipi dins del Pla SOM (Obres i Serveis Municipals) per al període 2020-2021.

“Estem molt satisfets de la resposta que ha tingut aquesta iniciativa, que ha comptat amb una elevada participació per part dels veïns i veïnes. De fet, han sigut desenes els participants, que ens han fet arribar un total de 63 propostes d’inversió. Aquestes idees ens han arribat no sols via correu electrònic, sinó també a través de la bústia instal·lada a l’Ajuntament i fins i tot de manera verbal”, explica l’alcalde de Benifairó de les Valls, Toni Sanfrancisco.

Entre les 63 propostes hi ha diversos projectes que l’equip de govern socialista ja ha començat a tramitar, com la construcció d’un nou Consultori Mèdic, així com projectes que depenen d’altres administracions “però que també portem temps gestionant, com la millora del Camí de les Valls”, exposa el primer edil. També s’han proposat actuacions que impliquen altres municipis, “però que també podem tractar a nivell mancomunat. D’altra banda, hi ha diversos projectes molt interessants la viabilitat dels quals ja estem estudiant. De fet, dimecres passat vam tindre la primera reunió entre el nostre equip de govern i els tècnics municipals amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat d’algunes de les propostes veïnals i dur-les a terme durant 2020 i 2021”, Explica Toni Sanfrancisco. Alguns d’aquests projectes fan referència a l’ampliació de la xarxa d’evacuació d’aigües pluvials i residuals, l’asfaltat de diversos carrers del municipi, la rehabilitació del llavaner i l’entorn del Palau Vives de Canyamàs i l’ampliació de voreres en diversos vials. Així mateix, “també estem estudiant la viabilitat de propostes com el condicionament d’una zona esportiva de cal·listènia per a joves al costat del Camp de Futbol, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta d’edificis municipals o la construcció d’un escenari en l’Espai Cultural ‘El Tabalet’, propostes que esperem poder dur a terme durant 2020 i 2021 gràcies a la important ajuda de 457.865 euros concedida per la Diputació de València a través del Pla SOM”, explica Toni Sanfrancisco. “Després del bon acolliment d’aquesta primera iniciativa, de cara al futur ens plantejarem la possibilitat de posar en marxa a nivell municipal un Pla de Participació Ciutadana, amb la finalitat de canalitzar de manera oficial les aportacions dels veïns i veïnes del municipi respecte a diversos temes d’interés municipal”, conclou el primer edil de Benifairó.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here