Enric Amer «Volem que este mirador privilegiat de la Marjal d’Almenara siga de totes i tots»

0
1513

Ajuda’ns a comprar la Muntanyeta de La Ràpita!

Durant els darrers 30 anys la Marjal d’Almenara ha passat d’estar en risc de desaparició a l’excel·lència mediambiental, gràcies al treball d’Acció Ecologista-Agró i al de les persones, administracions i entitats que ens heu donat suport. Entre altres projectes, han impulsat la compra i la custòdia del territori de llocs estratègics en esta zona humida. Este és el cas dels Ullals de Cavanilles i de Quartons, dos horts de tarongers que vam adquirir gràcies a la col·laboració ciutadana i que van restaurar com a brolladors naturals. Ara demanen la teua ajuda per a comprar i protegir un nou lloc estratègic: la Muntanyeta de La Ràpita.

La Muntanyeta de La Ràpita és un pujol ubicat al cor de la Zona d’Especial Conservació (ZEC) de la Marjal d’Almenara amb la vegetació típica de la màquia termomediterrània: margallons, llentiscles, pins blancs i tota classe de plantes aromàtiques.

Sota La Ràpita, ubicada al terme municipal de La Llosa (La Plana Baixa, Castelló), tenim importants surgències d’aigua de l’aqüífer del Salt del Cavall. Este és el cas, per exemple, de l’Ullal de Quartons, actualment propietat d’Acció Ecologista-Agró.

Amb els seus 30 metres d’altura, a més a més de ser l’última elevació de la Serra d’Espadà abans d’arribar a la mar, La Ràpita esdevé un mirador privilegiat de la Marjal d’Almenara, amb una panoràmica espectacular de La Plana Baixa i El Camp de Morvedre.

De fet, un dels objectius és convertir La Ràpita en el millor observatori des d’on gaudir del meravellós paisatge de la Marjal d’Almenara. A més a més volen conservar i potenciar els valors naturals d’esta muntanyeta, evitant així la seua explotació urbanística.

Volen que La Ràpita siga de totes i tots i que siga un corredor ecològic que connecte esta zona humida Ramsar d’importància internacional amb les muntanyes litorals del Palància-Belcaire. Fins i tot, si aconsegueixen els recursos necessaris, volen establir un centre d’interpretació en La Ràpita.

Ara mateix, com a propietaris de l’Ullal de Quartons i veïns, tenen l’oportunitat d’adquirir la Muntanyeta de La Ràpita per la via legal del retracte. Necessiten, aproximadament, 40.000 euros de manera urgent per a exercir el dret de retracte i recuperar per a tota la societat i per sempre un lloc espectacular, d’alt valor ecològic, històric i cultural.

Però, com sempre, no poden fer realitat este somni sense la vostra col·laboració. Necessiten l’ajuda de totes i tots. Tenen ja els primers 20.000 euros, que han donat de la seua butxaca un primer grup de sòcies i socis d’AE-Agró del Camp de Morvedre i La Plana Baixa. Però, calculen que ens faran falta uns 20.000 euros més per a comprar La Ràpita i sufragar les costes del retracte.

Recorda que al ser AE-Agró entitat d’utilitat pública, les donacions a l’associació desgraven en la declaració de la renda. Això sí, per a tramitar-te la desgravació si ets soci o sòcia necessiten que els indiques el teu nom, cognoms i DNI en el concepte de la transferència, que s’ha de fer al següent compte bancari: ES45 3159 0034 8123 5668 2829. I, en el cas de no ser soci o sòcia, necessiten les mateixes dades en el concepte de la transferència i que els envies a agromorvedre@gmail.com la vostra adreça postal i, opcionalment, un telèfon de contacte (**).

En cas de perdre el procés legal del retracte, tranquils. Perquè, si finalment no podem adquirir la Muntanyeta de La Ràpita, invertiran els diners a comprar, protegir i conservar un altre lloc estratègic de la Marjal d’Almenara. Amb la vostra ajuda, de segur que aconseguiran convertir en realitat el somni de recuperar La Ràpita com un espai natural de totes i tots. Pam a pam!!!

(**) Política de protecció de dades: No tenen intenció de cedir aquesta informació a altres, excepte per obligació legal, ni transferència de dades a l’estranger. Et recorden que tens dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional que pots consultar amb detall en l’apartat de la web de l’associació sobre protecció de dades: www.accioecologista-agro.org/protecciodades.html

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí