ERPV DEMANA AL GOVERN ESPANYOL LA TRANSFERÈNCIA URGENT DE 20.000 MILIONS D’EUROS PER A LA LLUITA CONTRA LA COVID

0
324

Esquerra Republicana ha registrat aquesta vesprada una PNL on demana la transferència urgent dels 20.000 milions d’euros que, segons els experts, representa el “deute històric” de l’Estat amb el País Valencià.

Els republicans valencians han pres aquesta decisió davant la gravetat de la situació sanitària, social i econòmica que pateix el País Valencià arran la pandèmia per COVID19 i després de comprovar per enèsima vegada que el Consell no pot prendre les decisions que pertoquen per falta de competències i de finançament.

La Proposició No de Llei presentada demana la transferència de crèdit directa a la Generalitat de 20.000 milions d’Euros per compensar el deute històric i la creació d’una comissió mixta Estat Espanyol – Generalitat Valenciana que s’encarregue d’acordar els terminis i les quantitats a transferir: uns terminis que no podran excedir els 4 anys, segons la mateixa PNL.

Tot i que la solució als problemes econòmics i financers del país demanen tindre una hisenda pròpia, igual com la tenen bascos i navarresos, des d’Esquerra Republicana del País Valencià es demana aquesta mesura amb caràcter extraordinari i urgent donada la situació crítica per la qual travessa el País Valencià en la seua globalitat: mancances en material i personal sanitari, treballadors en l’atur per la pandèmia sense cap mena d’ajut, autònoms que han de tancar negocis menuts, equips investigadors que treballen en precari i sense suport de l’administració.

PUNXA ACÍ I VEURÀS EL DOCUMENT REGISTRAT

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, assegura que “aquesta PNL és una solució transitòria, però no deixem de reivindicar un Concert Econòmic Valencià que ens done la sobirania fiscal, però es tracta d’una mesura d’urgència davant l’espoli que patim des de fa massa anys i que ens fa jugar en inferioritat de condicions en aquesta situació límit provocada per la pandèmia. Hem analitzat molt aquesta petició al Govern Espanyol, però finalment, som conscients que si no ho demanem els republicans valencians, ningú no ho farà”. Barberà ha interpel·lat a les diputades i diputats valencians a unir-se a la proposta deixant enrere els interessos de partit i mirant pel bé del País Valencià.

Els republicans valencians posen a disposició de totes les forces polítiques del País Valencià aquesta PNL en forma de moció municipal perquè es presente en com més ajuntaments, millor. “Estem convençuts que cap partit que defense el benestar de valencians i valencianes, votarà en contra. Ningú pot pensar que els valencians i les valencianes som xiquets que no saben gestionar els seus diners. Sabem on cal invertir els nostres diners”, ha reblat Barberà.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Parlamentari Republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha remarcat la importància d’aquesta PNL “el País Valencià travessa per una situació extrema per la pandèmia, que es veu agreujada per la manca de finançament. És obligació nostra, com a representants del republicanisme valencià, d’Esquerra Republicana del País Valencià, demanar al Govern Espanyol amb aquesta PNL que faça justícia. Sabem que aquesta no és una solució definitiva, ni de bon tros, però seria un avanç. La millor eina seria una República Valenciana però l’emergència requereix solucions urgents. Un avanç, com he dit, no opcional sinó imprescindible per garantir el benestar de valencians i valencianes.»

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here