FAURA ACULL UNA EXPOSICIÓ ÚNICA SOBRE EL DISSENY A LES EXPORTACIONS VALENCIANES

0
423

La mostra “València, Porta al disseny” es podrà visitar per primera vegada fora de les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de València

Faura acollirà entre els dies 1 i 10 de desembre l’exposició «València, Porta al Disseny. Exportació dels nostres productes als segles XIX i XX», que celebra la història i l’impacte del disseny en l’exportació de productes valencians des de finals del segle XIX. La mostra, que està formada per més de 300 peces, incloent-hi etiquetes i cartells de taronges, vins, licors i altres productes valencians, juntament amb envasos i objectes d’època, s’enfoca en l’evolució de l’etiquetatge i la cartelleria d’aliments valencians, proporcionant una visió fascinant de la cultura i l’art valencians.

Aquesta exposició, que va estar organitzada per l’Autoritat Portuària de València, únicament ha estat exhibida a l’emblemàtic Edifici del Rellotge de València durant l’any 2022. Ara, per primera vegada, l’exposició es trasllada fora de València, triant Faura com el seu nou i privilegiat amfitrió i, concretament, la sala d’exposicions de l’ajuntament.

La mostra no sols celebra el talent d’artistes i litògrafs valencians que van contribuir a crear una identitat visual única per als productes de la regió, sinó que també destaca la funció històrica del Port de València com un punt neuràlgic en l’exportació d’aquestos béns. A més, a través de l’exposició, es reconeix la tasca emprenedora i la visió dels empresaris valencians, que van aconseguir portar els seus productes a mercats internacionals. Uns productes que ací es mostren acompanyats del seu màrqueting de finals del segle XIX fins als anys 60 del segle XX que sorprendrà els visitants.

La inauguració a Faura tindrà lloc el divendres 1 de desembre a les 18:30 hores. Els horaris de visita seran: el dissabte, 2 de desembre, de 17:00 a 19:00 hores; el diumenge, 3 de desembre, d’11:00 a 19:00 hores ininterrompudament; i els dies 6, 8 i 10 de desembre, d’11:00 a 14:00 hores. L’últim dia per a visitar-la serà el 9 de desembre, de 17:00 a 19:00 hores.

Aquesta mostra no sols és un tribut a la riquesa cultural i creativa de València, sinó que també commemora la designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí