Faura demana al Govern espanyol una transferència de crèdit per valor de 20.000 milions d’euros, en concepte del deute històric de l’Estat amb el País Valencià

0
597

Junts per Faura, 17 febrer 2021

El Ple de l’Ajuntament de Faura, amb els vots de Junts per Faura i el PSOE i l’abstenció del PP, ha aprovat una moció de Junts pe Faura per demanar que l’Estat espanyol retorne al País Valencià la quantitat de 20.000 milions d’euros, que és la xifra acumulada del deute històric de l’Estat amb els valencians i valencianes. «La quantia econòmica, reconeguda pel mateix Ministeri d’Hisenda, seria un gran baló d’oxigen per al Govern valencià en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Així, des de Junts per Faura ens fem ressò de les declaracions del conseller d’Hisenda quan diu que, a més de revisar el sistema de finançament autonòmic, cal que l’Estat eixugue el deute contret amb els governs autonòmics, especialment amb el govern valencià, per ser el nostre, el territori pitjor finançat del conjunt de l’Estat«, declarava el portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia.

D’altra banda, una altra moció de la coalició valencianista i votada a favor pel PSOE, però també amb l’abstenció del PP, demanava al govern de l’Estat posar fre a l’especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas i la implementació de més polítiques d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques locals.

Junts per Faura també va presentar una moció perquè el personal docent i no docent dels centres educatius, fora prioritzat en el sistema de vacunació, moció que no fou debatuda ja que un recent decret del Ministeri de Sanitat recull bona part de les reivindicacions de la moció. «Esperem que la implementació siga ràpida i efectiva per tractar-se d’un grup el del professorat que està treballant en un àmbit de risc de contagi» ha remarcat el portaveu de la coalició d’esquerres.

Quant al punt 2 de l’ordre del dia de modificacions del Pla General, cal incidir que, a causa de la queixa verbalitzada per Junts per Faura sobre la precipitació d’un document tan important i extens com el de la modificació del PGOU, l’alcalde, Toni Gaspar, el retirà i posposà per organitzar una jornada de treball sobre les modificacions.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí