FAURA INCENTIVA LA PRÀCTICA DEL GEOCACHING PER LA RODANA

0
347

L’Ajuntament conjuntament amb el Centre Excursionista La Vall de Segó promou les gimcanes amb GPS com una alternativa saludable per a Pasqua

Senderisme, natura, tresors… Són conceptes relacionats amb el geocaching, una pràctica que consisteix a buscar mitjançant l’ús d’un GPS diversos elements amagats a l’aire lliure. Amb la proximitat de les vacances de Pasqua i les restriccions derivades de la pandèmia per a continuar reduint la incidència del coronavirus a la Comunitat, l’Ajuntament ha pensat en aquesta activitat per a gaudir d’aquestos dies festius en un dels nostres espais naturals: La Rodana. Així, tota aquella persona que es descarregue l’app Geocaching (disponible tant en la Play Store com en l’Apple Store) trobarà tres geocachés que han estat col•locats pel Centre Excursionista La Vall de Segó, associació que ha col•laborat amb l’Ajuntament de Faura per portar endavant aquesta idea.

Els geocachés estan indicats en l’aplicació amb el nom de «Bassa i Balcó de La Rodana», «Aljub de la Pedrera» i «Pi blanc de dues branques». En tots ells, hi ha amagat un tresor. El buscador que el trobe se’l podrà endur, però en el seu lloc deurà deixar un altre objecte, perquè el joc continue. A més, a l’amagatall trobarà un paper o llibreta que podrà signar i datar per a deixar constància del seu pas, pel que és aconsellable portar sempre que es practica geocaching un bolígraf o retolador.

Per a aquesta gimcana amb GPS, l’usuari solament necessita un telèfon intel•ligent. En obrir l’app, i una vegada activat el GPS, un mapa mostrarà els geocachés que hi ha pròxims a la seua ubicació. El buscador deurà seleccionar quin de tots vol trobar. El GPS funcionarà a mode de brúixola per a indicar tant la situació com la distància on està el punt exacte que es vol localitzar.

L’Ajuntament, que ha donat difusió a aquesta iniciativa en les seues xarxes socials amb un vídeo on l’alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer explica el seu funcionament, ha recordat que l’activitat s’ha de realitzar en grups de quatre persones com a màxim per a respectar les mesures marcades per la Generalitat davant la COVID-19.

8 d’abril de 2021

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí