Faura regarà d’una manera intel·ligent

0
180

Gràcies a una subvenció per a Smart Cities de la Diputació de València

Faura avança amb xicotets passos per a convertir-se en un municipi intel·ligent i sostenible a tots els nivells. Una de les últimes iniciatives optimitzarà l’ús dels recursos i reduirà les despeses i el consum de recursos hídrics gràcies a la instal·lació d’un sistema de reg intel·ligent amb telecontrol. Aquesta actuació ha tingut una inversió total de 20.669,22 euros, dels quals 18.016,80 euros provenen de la subvenció d’Smart Cities 2022 de la Diputació de València.

L’Ajuntament de Faura continua amb l’optimització de serveis, en aquest cas abordant la instal·lació de reg i automatitzant-la per complet amb una gestió remota. L’actuació s’ha dut a terme sobre totes les zones de reg del municipi, un total de 16.

El projecte, a més de reduir costos, servirà per a protegir un bé cada vegada més escàs, l’aigua. En eixe sentit, cal destacar que el reg automatitzat inclou sensors d’humitat per a poder ajustar les hores de reg a les necessitats reals de cada zona i a l’estat del substrat.

Faura porta uns anys fent passos ferms per a convertir-se en una Smart City aprofitant, en alguns casos, les ajudes de Diputació de València, amb les què, per exemple, s’ha millorat la qualitat ambiental en interiors amb mesurament de CO₂, s’han instal·lat uns dispositius per monotoritzar el consum de l’enllumenat i un radar pedagògic i càmeres de lectura de matrícules, entre altres mesures. En altres casos, ajudes de l’IVACE conjuntament amb recursos propis han servit per a portar endavant projectes de sostenibilitat, com la creació d’una comunitat energètica.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí