Guàrdia Municipal, torna al seu poble natal

0
1439

Com es pot apreciar a la foto, veiem al guàrdia Plinio, entrat en anys i, aparentment, abatut caminant pels carrers del seu poble. Han sigut molts els anys de servei i, en tots ells, amb casos i papers en B, tirant a negres.

Primer investigava el robatori de gallines; altres casos no podia, després el van passar a investigar la corrupció; pensava que en democràcia açò no ocorria. Ara, no és que vulga jubilar-se no, es resisteix a açò, diu que és el seu haver i vol seguir al capdavant dels tants casos oberts de corrupció, el mateix de partits polítics, famílies de polítics, polítics solts,… i, els que seguiran florint, estem a la primavera.

Davant de tot aquest sentit de profesionalitat, la seua dona i els seus fills, li han recriminat la seua falta de vida familiar, ell els diu -no tinc temps per a vosaltres; li han donat un ultimàtum, “O ho deixes o et deixem a tu, amb la teua corrupció”.

Han arribat a un acord familiar, havia de triar. Ha sol·licitat excedència i, ara, està de guàrdia municipal en el seu poble natal, quatre multes per a despistar, fer la partida al dòmino i estar amb la seua dona i néts.

Ah! i tots els dies vorà els nous casos que seguiran apareixent en el telenotícies. riurà o plorarà des del seu meravellós sofà?

 Enric Rey

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí