HOMENATGE A RAMON LLULL AMB MOTIU DEL 9 D’OCTUBRE – FAURA

0
701

El pròxim DIJOUS 13 d’OCTUBRE, a les 19 h, a la biblioteca.

Amb motiu del 9 d’octure, Diada dels valencians, l’Ajuntament retrà homenatge a la figura del filòsof universal Ramon Llull del que enguany es commemora el 700 centenari de la seua mort, tal com va acordar el Ple, per unanimitat, a proposta del grup municipal Junts per Faura. L’homenatge és el pròxim dijous 13 d’octubre, a les 19 h, a la biblioteca.

L’acte consistix en una xarrada impartida per Josep Enric Rubio, Doctor Filologia Catalana, professor de la Universitat de València, especialista en literatura medieval i sobretot en l’obra de Ramon Llull. Àlies «Magister Lullisticus», Rubio ha estat curador de la darrera edició del «Llibre de contemplació». És autor de «Les bases del pensament de Ramon Llull. Els orígens de l’Art lul·liana» i ha participat en el projecte del llibre-disc «Crònica d’un viatge musical per la Mediterrània medieval», de Carles Magraner i Capella de Ministrers. Cal recordar que la gira d’aquest projecte, va aterrar el 29 de juliol al Cicle de Música de Vicent Garcés.

Ramon Llull és un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa. Destaca l’originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura. La seua obra ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies.

Lllull preocupat pel diàleg entre les tres religions, va demostrar un afany especial per aconseguir una “pax universalis”, una idea per a Llull en absolut utòpica, sinó tan possible com necessària.

 Ajuntament de Faura

3 d’octubre de 2016

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí