JUNTS PER BENIFAIRÓ PRESENTA PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DEL 2022

0
331

Comunicat de Junts per Benifairó

El passat 7 de febrer a Benifairó es va portar a terme la primera votació del pressupost municipal per al 2022 que va ser aprovat amb els 6 vots a favor de PSOE, 3 en contra del PP i 2 abstencions de JUNTS PER BENIFAIRÓ.

Desde JUNTS PER BENIFAIRÓ no podem dir que el nostre ajuntament estiga mal gestionat a nivell financer, però any rere any demanem que ens tinguen en compte a l’hora de fer-lo per tal d’afegir les nostres aportacions abans de trobar-nos un pressupost ja tancat. Considerant que l’ajuntament parteix d’un nivell de deute zero i per tant té capacitat financera, entenem que seria el moment d’emprendre actuacions que fa massa temps que tenim pendents. Amb tot, tal com ens vam comprometre amb el consistori, hem fet les nostres propostes per registre d’entrada  esperant que les consideren per a l’aprovació final al pròxim plenari.

El 2022 i aprofitant que encara estan suspeses les regles fiscals per la covid 19, no trobarem els límits pressupostaris que teníem els ajuntaments els anys anteriors, fruit de la pròpia estabilitat pressupostària i de la regla de la despesa per portar a terme accions que en altres moments no era possible. A tot això cal sumar que ens trobem encara en un escenari de reactivació econòmica i precisament les administracions públiques podem jugar un paper important a escala local.

En referència als ingressos municipals es va destacar des del grup municipal que hi ha dos fonts principals: l’IBI com a gran figura tributària municipal i les transferències que rebem de l’Estat provinents del model de finançament local. El més adequat seria que els ingressos provinents dels tributs propis (impostos, taxes i preus públics) superara el 60% sobre el total però, en el cas del nostre municipi, les dades d’ingressos presentades en aquest pressupost només representen un 46%. Aquesta evidència ens demostra que la nostra estructura d’ingressos és, per usar un terme amable, dèbil. Efectivament, tal com no es cansa de repetir el PSOE de Benifairó, som un dels pobles que menys impostos paga; sí, clar, però evidentment cal tindre una estructura d’ingressos més robusta que ens permetria fer moltes més coses per millorar el poble i els serveis públicsper a la ciutadania com ara la neteja dels nostres carrers.

Punxant la següent foto podeu veure amb detall les propostes als pressupostos

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí