JUNTS PER FAURA PROPOSA LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ DE TREBALL PER A IMPULSAR UN BANC DE TERRES MUNICIPAL

0
563

Junts-per-Faura

Comunicat de Premsa de Junts per Faura

En la proppassada campanya electoral municipal del maig de 2015, el col·lectiu municipal de Junts per Faura (ERPV-Compromís) va proposar la creació d’un Banc de Terres per a pal·liar la situació d’abandó en què es veuen els horts dels xicotets propietaris que, pels efectes de la deriva econòmica i laboral, s’agreuja progressivament amb l’obligació d’acabar venent les terres que han passat de generació en generació a les grans superfícies mercantils.

En aquest sentit, els portaveus de la coalició d’esquerres afirmaven que “hem esperat prudentment que la Diputació de València posara en marxa el seu pla de creació de bancs de terres però finalment nosaltres, d’acord amb els nostres tècnics, hem dut a debat i votació la creació d’una Comissió de Treball amb tots els implicats que comence a donar forma a aquesta aposta de futur”. Cal destacar també que Junts per Faura han volgut estendre la sol·licitud a tot l’àmbit mancomunal “esperant que l’aposta qualle en un Banc de Terres de Les Valls, seguint la premissa de “Cap campsense llaurar, cap llaurador sense terres”.

Per un altre costat, la coalició valencianista també ha volgut portar al Ple municipal una proposta d’homenatge a la figura de Guillem Agulló, jove independentista de Burjassot assassinat per un grup de feixistes a Montanejos l’any 93. En eixe sentit, Domènec Garcia, portaveu de la coalició afirmava que “es la segona vegada que portem al Ple aquesta proposta. I és que, com a coneixedors de la sensibilitat amb aquestos temes que tenen tots els grups polítics al nostre poble, ja al 2008 duguérem la proposta per altres vies però es va quedar damunt la taula a l’espera que s’abordaria en tenir un espai disponible a tal efecte”. Finalment, el portaveu de Junts per Faura s’ha valgut dels pronunciaments en favor de la memòria a Guillem Agulló que ha realitzat diversos plens municipals, fins i tot les Corts valencianes, per unanimitat dels grups corresponents. “Ara és l’hora, perquè disposem d’un lloc tal com havíem acordat i per la previsible voluntat política del Ple del nostre poble” sentenciava Domènec Garcia, portaveu republicà.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí