Junts per Faura vota en contra de la pujada del 8% del rebut de l’aigua

0
1235

Comunicat de premsa del grup Junts per Faura

Junts per Faura es va posicionar en el ple de juliol, celebrat dilluns 31, en contra de la proposta de l’equip de govern, presidit per l’alcalde Toni Gaspar, que preveu la pujada d’un 8% del rebut de l’aigua. Els efectes d’aquesta modificació de la taxa, que va ser aprovada amb els vots del PSOE i del PP, es reflectiran en els pròxims rebuts que hauran de pagar els veïns de Faura.

El portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, va explicar que el seu grup votaria en contra perquè “no és acceptable que les veïnes i els veïns de Faura hagen de suportar aquest pujada en el preu d’un servei bàsic com l’aigua”. El regidor valencianista va considerar insuficient l’argument de l’alcalde que “cal pagar els cànons d’utilització dels cabals del Consorci d’Aigües del Camp de Morvedre i els costos de transport des dels embassaments fins a la planta de Sagunt. En aquest sentit, Domènec Garcia va remarcar que “no s’entén que mesos endarrere s’haja esgrimit que l’Ajuntament ja té previstos i estalviats els diners per pagar a Sagunt i ara es vulga carregar l’esforç econòmic en les butxaques dels veïns” .

D’altra banda, els valencianistes es van abstenir en la votació d’una moció socialista de suport al Decret de Plurilingüisme de la Generalitat Valenciana, per la negativa del PSOE a acceptar una esmena de rebuig a la sentència recent del TSJPV que ha declarat la nul·litat parcial del decret. Tampoc no va prosperar una moció d’urgència de Junts per Faura per rebutjar el recurs del govern espanyol contra el decret de la Generalitat sobre l’ús del valencià a les administracions del País Valencià. En aquest sentit, Junts per Faura ha lamentat que “les lluites internes dins del PSOE hagen portat l’Ajuntament a oposar-se a les polítiques lingüístiques de la Generalitat”.

El moment més tens de ple es va viure, però, en el torn de precs i preguntes. Arran de les queixes veïnals, Junts per Faura havien registrat una bateria de preguntes sobre l’actual Pla de desinsectació i desratització. Representants de l’executiva valencianista han lamentat les “males maneres” del regidor delegat, Javier Vila, “que ha respost amb unes formes, com a mínim, mal educades, inadequades en un càrrec públic, i ha fet unes insinuacions personals sobre el nostre portaveu que no tolerarem de cap manera”.

Els valencianistes han afegit que “el PSOE no està acostumat a respondre preguntes i donar comptes a la ciutadania; no acceptarem que la nostra feina com a grup polític s’utilitze de manera barroera per difamar i mentir”. Junts per Faura també ha lamentat l’actitud de l’alcalde que “ha actuat com a jutge i part, ha abusat de les seues funcions com a president i arbitre del ple, i ha propiciat unes actuacions indignes d’una corporació democràtica”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí