La Diputació millorarà la seguretat viària en el camí de Faura a Sagunt i el Camí Vell de Terol

0
469

El condicionament d’estes vies de connectivitat supramunicipal s’emmarca en la primera fase del programa de Camins d’Interés Territorial en la zona nord, que inclou projectes en la Serranía (Higueruelas-Andilla) i el Rincón de Ademuz (Camí de Negrón)

La Diputació de València ha iniciat els tràmits per a la millora de la seguretat viària en el Camí de Faura a Sagunt i el Camí Vell de Terol, al Camp de Morvedre, en el marc del programa de millora de camins d’interés territorial, la primera fase del qual es desenvolupa entre 2020 i 2024. D’esta manera, l’àrea de Carreteres que dirigix Rafa García ha adjudicat el contracte per a la redacció dels projectes constructius de les dos infraestructures, que seran a càrrec de l’empresa Enginyers Projectistes IMAP Consulting S.L.

El programa de camins de la Diputació té com a objectiu la millora d’estos itineraris la importància dels quals transcendix al municipi o municipis que travessen, amb una funció vertebradora del territori que servix per a completar la xarxa local de carreteres, que en el cas de la Diputació compta amb 3.800 quilòmetres d’extensió.

Una de les actuacions més destacades de la primera fase del programa en la zona nord és el condicionament i millora del Camí de Faura a Sagunt, un trajecte de prop de quatre quilòmetres que recorre els termes municipals de Benifairó de les Valls, Faura i Sagunt, capital del Camp de Morvedre. El camí s’inicia a Faura i finalitza en la rotonda d’accés a l’autovia A-7.

Els treballs en la via, que té una amplària d’una mica més de cinc metres i discorre entre camps de tarongers, consistiran en la neteja de les vores i la vegetació i la repavimentació de tot el recorregut, reposant les marques viàries. La redacció del projecte tindrà molt en compte el drenatge del camí, estudiant detalladament les zones inundables per a evitar problemes en episodis d’inclemències meteorològiques.

La Serranía i El Rincón

La primera fase del programa provincial de millora de camins d’interés territorial en la zona nord inclou altres dues actuacions a les comarques de la Serranía i el Rincón de Ademuz. La primera d’elles és el condicionament del camí que connecta Higueruelas i Andilla pel llogaret de la Pobleta, mentre que l’última de les obres previstes en el lot és la millora de la seguretat viària en el Camí de Negrón, el llogaret situat al sud-oest de Vallanca, i la seua connexió amb la N-330.

Estos projectes formen part d’un programa que ja ha actuat en una vintena de camins d’interés territorial a la província, trajectes utilitzats per tot tipus d’usuaris i no sols pels veïns i les veïnes dels municipis que travessen. Entre ells, també a la comarca del Camp de Morvedre, el Camí de les Valls que comunica Sagunt amb les localitats de Benavites, Benifairó, Faura, Quart de les Valls i Quartell.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí