L’Ajuntament de Benifairó de les Valls comença l’elaboració del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

0
469

Aquesta actuació compta amb una subvenció de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació València,

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ja ha iniciat les actuacions per a redactar el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, amb la col.laboració dels municipis de Quart de les Valls, Quartell i la Diputació de València, que finança aquest projecte, des de l’Àrea de Medi Ambient. Cal destacar que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és instrument de planificació urbana que permet establir les bases d’un model de ciutat saludable, segura i inclusiva, on les persones estiguen en el centre de l’acció política. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer compatibles les necessitats de mobilitat dels nostres veïns i veïnes amb el respecte al territori, la nostra societat i el medi ambient. El que volem és donar prioritat a les persones, fomentant l’ús de mitjans de transport sostenibles i no contaminants, per motius mediambientals però també per raons de salut pública. De fet, evitar en la mesura del possible el vehicle privat i fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta, per exemple, també són accions que milloren la salut de les persones i eviten la contaminació acústica”, explica Toni Sanfrancisco.

La primera de les actuacions, que ja està marxa, és la posada en funcionament d’un procés de participació ciutadana per a l’elaboració i desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, una actuació imprescindible per a posar en marxa totes les mesures necessàries. “La següent fase del procés participatiu serà l’organització d’una sessió de treball presencial, on presentarem l’estratègia per a la mobilitat sostenible a Benifairó”, explica el primer edil. Per a participar al procés participatiu cal accedir al següent enllaç http://www.municipis2030.es/proces-participacio.php?id=67, també disponible a la pàgina web municipal www.benifairovalls.com.

Cal recordar que, durant els últims anys, l’Ajuntament de Benifairó ha dut a terme diverses accions destinades a fer més sostenible la mobilitat urbana, “com per exemple la peatonalització dels carrers Major i Sánchez Coello així com la plaça de l’Església. També hem ampliat voreres en diversos vials dels centre històric. Així mateix, hem reordenat el trànsit al nostre nucli urbà, sempre amb l’objectiu de donar prioritat a les persones”, conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí