L’AJUNTAMENT DE FAURA COL•LABORA AMB EL CEIP SANT VICENT FERRER EN LA CELEBRACIÓ  DEL DIA DE L’ARBRE

0
371

L’alumnat cultiva plantes aromàtiques autòctones en un hort escolar i confecciona saquets aromàtics

Comunicat Ajuntament de Faura

Durant tota la setmana tant l’alumnat d’Infantil del CEIP Sant Vicent Ferrer com el de Primària estan realitzat diferents activitats emmarcades en la celebració del Dia de l’Arbre, en l’organització de la qual ha participat l’Ajuntament de Faura. Enguany, la iniciativa ha
estat centrada en les plantes aromàtiques autòctones i els xiquets i xiquetes han pogut conéixer diverses espècies i les seues propietats. A més a més, han aprofitat la setmana dedicada al Dia de l’Arbre per treballar altres temes com ara la protecció de la natura, la importància del reciclatge i la reutilització d’elements que poden produir un important impacte en el medi ambient com a conseqüència de la seua complicada eliminació.

Eixe és el cas dels neumàtics que es faran servir com a test per a les plantes que aquesta setmana cultivarà la comunitat escolar dins d’una parcel•la del col•legi que està dedicada a hort. Totes les classes estan participant en la pintura d’aquestos neumàtics, la reutilització dels quals complirà una doble funció: com a contenidor de les plantes i com a element decoratiu.

El treball a l’hort serà l’activitat més important de totes les que s’han organitzat amb motiu del Dia de l’Arbre, ja que l’alumnat participarà en la plantació de, per exemple, romer, lavanda, ruda i àloe vera, però, més endavant, deuran continuar col•laborant en la cura de
les plantes, procurant-les l’atenció necessària perquè continuen creixent.

Dins de les classes, tots els cursos han dedicat unes hores a conéixer aquestes varietats mediterrànies de plantes aromàtiques que han cultivat, les seues característiques i les beneficioses propietats que tenen per a la salut, com és el cas de, per exemple, l’àloe vera.

Per últim, l’alumnat ha confeccionat un saquet aromàtic per emportar-se a casa i tindre un record de totes les activitats que han desenvolupat en l’aula.

7 de febrer de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí