L’AJUNTAMENT DE FAURA RECOLZA I IMPULSA DIVERSES INICIATIVES PER CELEBRAR EL DIA DE LA DONA VIRTUALMENT

0
518

El Govern Local ha col•laborat amb el CEIP Sant Vicent Ferrer en un projecte que posa en valor a destacades dones de Faura

Des de fa uns anys, l’Ajuntament de Faura commemora el 8 de Març, Dia internacional de la Dona, col•laborant amb el CEIP Sant Vicent Ferrer i l’Associació de Famílies de l’Alumnat (AFA) del centre. Enguany, malgrat les circumstàncies i les restriccions imposades a causa del coronavirus, la institució ha volgut continuar treballant en la mateixa línia i donar suport a les activitats enfocades a l’estudiantat d’Infantil i Primària de la localitat. Així, seguint les indicacions del Pla de contingència del centre escolar, s’ha optat per celebrar el 8M de manera virtual amb la creació i difusió d’un vídeo que posarà l’accent en diverses dones del poble que ocupen o han ocupat llocs de treball que habitualment eren exercits per hòmens. Dones que destaquen perquè són un referent local i pels valors que representen per a les generacions futures.

Es tracta d’un total de 8 dones que han estat entrevistades pel propi alumnat, tant d’Infantil com de Primària. Dones fortes, valentes, amb grans responsabilitats, que són i seran un exemple per a tots i totes. Tant les preguntes com les respostes formaran part de l’audiovisual que es difondrà a través de les xarxes socials. Un treball que servirà com a felicitació per a totes les dones en aquesta data tan especial.

Les protagonistes d’aquesta activitat, que forma part del Projecte Educatiu del Centre (PEC), són: Amparo Navarro Serra, soprano; Fina Gómez Monteagudo, presidenta comarcal de les Societats Musicals; Delfina Sales Alegre, presidenta de l’Escola de Danses; Violeta Gómez Silvestre, una de les primeres dones en entrar a la banda de la Societat Joventut Musical Faura; Cáliz Roig Pozuelo, va viure a Alemanya i va treballar en l’ambaixada espanyola a Alemanya; Cristina Fernández Martínez, cirurgiana; Teresa Lafont Recatalá, empresària i primera propietària de l’Administració de loteria del poble; i Consol Duran Diana, tinent d’alcalde i primera dona que va ocupar una Regidoria de Pilota Valenciana.

ESTRATÈGIA EN XARXES SOCIALS PER VISIBILITZAR EL 8M
D’altra banda, l’Ajuntament, conscient de la necessitat d’intensificar la visibilització del 8M virtualment aquest any, ha posat en marxa altres iniciatives que giren entorn al lema «Sí a la igualtat». Una campanya que s’ha materialitzat en diversos suports i que és especialment significativa en les xarxes socials, on s’ha creat un marc de fotos amb la frase que els i les internautes de Facebook poden utilitzar i aplicar en les seues fotos de perfil. Aquesta defensa de la igualtat també és visible a l’entrada del poble, on s’exhibeix una pancarta amb el mateix lema. Per últim, l’Ajuntament distribuirà a l’alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer una xapa i una pegatina amb la imatge d’aquesta campanya, perquè els acompanye durant tot el curs.

6 de març de 2021

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí