L’associació ARVASE denúncia la tala indiscriminada d’arbres a Almenara

1
1248

Després de l’ocorregut en el dia d’ahir, 5 d’abril de 2021, de la tala d’arbres d’una manera indiscriminada en la plaça Ausiás March d’Almenara, l’associació ARVASE (arbres Vall de Segó) denúncia aquests fets.

NO HI HA DRET!

Reformar un parc no vol dir carregar-se ni les vides d’aquest ni la vida que generen!

És difícil escriure allunyant-se del disgust, cabreig, impotència i dolor. Som humans i això ens caracteritza: tenir emocions i sentiments. En este cas no es pot un distanciar d’empatitzar amb unes vides que ens han acompanyat i que hui, per decisions que em costa comprendre i per suposat compartir, han estat mortes!

Després d’uns dies amb les tanques col·locades a la plaça Ausiàs March i sospitant que alguna cosa molt dolenta podia passar, finalment ha ocorregut el pitjor. Sembla que han acabat amb la vida de dotze exemplars que ens han acompanyat durant més de trenta anys. I dic sembla perquè encara no m’atrevisc a apropar-me i per les fotografies compartides entenc que no hi ha cap opció de trasplantar els exemplars que donaven vida a la plaça.

Fem un poc de memòria perquè el de hui no és un episodi solt .

És la tercera plaça reformada amb el Pla 135 de la Diputació de Castelló, tercera plaça on desapareixen les vides que les habiten per ser reemplaçades (vull suposar) per altres que tardaran més de quaranta anys en arribar a la maduresa que aquestes tenien. Entre els dos parcs C/ Cisterna i C/Muralla eliminaren més de sis exemplars.

Carrer Lepanto, quantes vides arrancades?. És possible que busqueu excuses que ningú ha plasmat per escrit. És possible que a vegades les arrels puguen ocupar espais necessaris per a la ciutadania, però també és possible que els nostres claveguerams no estiguen a l’alçada. És possible que les malles que envolten als arbres puguen arribar a ser perilloses per a ells i per al veïnat… però això té moltes solucions!

Carretera la Vall on desaparegueren de la nit al matí més de sis vides precioses que segurament ja estaven ahí abans que els que hui estem dolguts.

Escola: el passat nadal, i al meu parèixer, per fer més fàcils les obres d’aplicar una capa de formigó al pati d’infantil, s’eliminaren sis exemplars que tenien més de cinquanta anys i que acompanyaven als jocs dels més menuts a banda de permetre una estada al pati més saludable i menys perillosa per a la xicalla . Prepareu crema solar per a ell@s o un bon barret a partir de ja !

Platja: aquests mesos enrere als carrers de la nostra platja han ofegat els espais que quedaven oberts amb més ciment. Eren llocs destinats per a arbrat però que han anat quedant-se buits, segurament per manca d’estima, protecció i cura. Prepareu els paraigües per a caminars entre els nostres carrers de Casablanca perquè cada volta és més difícil pillar una bona ombra.

I NO em val que em diguen que s’han plantat d’altres dins dels poble, si fem números no arriben ni a la meitat dels destruïts!

I NO em val tampoc que em diguen que han organitzat uns quants dies de l’arbre amb plantacions pel terme. No en sobrava ni UN!

Segons el CENH (Comissió Federal de Ètica para la Ingeriria Genètica en el Campo No Humà), els organismes vegetals no han de ser protegits únicament com a valor instrumental (la seua utilitat per a les persones), les plantes deuen també ser objecte d’un respecte moral com a organismes individuals dotats d’interès propi….i AIXÍ deuria SER! Els arbres es comuniquen entre sí i amb nosaltres, estimen i amen als seus fills i majors, recorden, s’ajuden entre ells, tenen memòria… tenen VIDA.

Vos convide a compartir una acció protesta als vostres balcons posant un crespó negre per mostrar la vostra disconformitat amb esta acció.

SÓN ÉSSERS VIUS COM TU I COM JO.

1 Comentari:

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí